Näthatad, det finns två sidor av myntet!

Näthatad efter falska påståenden!

Mitt liv har förändrats drastiskt de senaste dagarna.Jag har under många år varit en aktiv företagare som arbetat hårt för att bygga relationer och företag.Jag har alltid drivits av att motivera, engagera och aktivera. Aldrig tidigare blivit näthatad. Samtidigt som det varit viktigt för mig att vara rak på sak och inte bädda in, något som inte alltid tagits emot väl, i alla sammanhang och kontexter.

Näthatad -De senaste dygnen,turbulenta och intensiva.

Efter att bli näthatad har jag har mottagit samtal, inlägg och meddelanden från många okända människor.Människor som hört av sig till mig med synpunkter, spydigheter och ifrågasättanden om mig som person, min moral, som ifrågasatt mig som person, fru, mamma, företagare och vän.Jag har aldrig varit en person som haft svårt för att ta kritik.Men det som jag fått uppleva de senaste dygnen är faktiskt någonting som jag aldrig kan önska någon annan att behöva gå igenom.

Att bli offentligt uthängd.

På felaktiga grunder  är jag nu näthatad och få en hel mobb på internet att rasa, utan att ha alla fakta på bordet är fruktansvärt och obeskrivligt faktiskt.I skrivande stund, förstår jag faktiskt nu vad alla de personer som blivit utsatta för nätmobbing genomgår.Jag undrar också om det finns en möjlighet till upprättelse?

När jag under 2016 ingick ett hyresavtal med Christina gjorde jag det med energi, motivation och tro på framtiden.Jag drevs av att få bygga upp min dröm med hjälp av Christina som tillhandahöll sin lokal som jag hyrde.

Det här skulle bli en fantastisk salong i hjärtat av Sthlm, som erbjöd något som ingen annan gjorde. Vi skulle skapa magi!I januari så fick jag kännedom om att Christina fått brev från Riksdagsförvaltningen. Jag frågade henne innan hennes återresa om hon responderat dem, men fick inget svar. Jag sa då till henne att vi snarast behöver lösa situationen, för att det inte ska bli problem med uthyrningen. Tystnad.Riksdagsförvaltningen hade under en längre tid haft verksamheten i lokalen för uppsikt, då det tidigare för ett antal år sedan pågått diskussioner om lokalen.

Det hela slutade med att Christina och Riksdagsförvaltningen gemensamt kommit överens om en gemensam uppsägning.

Att jag skulle ha ”tipsat” dem är felaktig.Men som ni säkert förstår, kunde jag inte på en direkt fråga från Riksdagsförvaltningen ljuga. Mannen från Riksdagsförvaltningen frågade: Finns det ett hyreskontrakt mellan dig och Christina? Ja, det gör det.

Var det fel? Skulle jag ljugit på en direkt fråga?

Nej, det kunde jag ju naturligtvis inte. All dialog, alla kontrakt och alla mail med våra överenskommelser finns. Jag hade aldrig i min värld trott att något sådant här skulle kunna ske. Jag hade aldrig någonsin kunnat tro att jag i fredags var tvungen att göra en polisanmälan för förtal och ta detta vidare till min advokat för att försöka få en upprättelse för alla dessa påståenden och anklagelser som anges i bloggar om mig.

Det som gör mig mer sårad och ledsen är att jag tvingas se mina barn och min familj i spillror för att de läst mobben av Eskilstunabor som hakar på i kommentarerna på bloggarna för att uttrycka sitt hat mot mig.

Det är enkelt att hata.

Speciellt bakom en skärm, det är enkelt att skriva saker om en person, att förstärka hat och sin avundsjuka. Men när du träffar mig – skulle du konfrontera mig på samma sätt, Tunabo, Eskilstunabo, Birgitta, Maria och alla ni andra som tydligen vet vem jag är, vilken elak och hemsk person jag är?Det finns en anledning till varför flera stora tidningar infört regler för att kommentera artiklar, vilket tyvärr inte finns på bloggar, varför det blir svårt att bedöma relevansen och kommentarer från nättroll, som utan skärmen framför sig skulle våga kommentera.

Jag är inte perfekt, långt ifrån.

Jag har begått och begår fel, precis som många andra.Vi hade en affärsmässig relation, vi hade en överenskommelse och vi hade ett förtroende som nu är raserat, precis som mycket annat för mig just nu.

Men vet ni?

Jag kommer inte att lägga mig, jag kommer inte att ge upp – för jag har inte valt att bli uthängd på felaktiga grunder och jag har heller inte valt att bli näthatad.Jag kommer att gå vidare, för att se till att få mitt namn rentvått, jag kommer att kämpa för att visa mina barn att näthat aldrig är okej.Jag tänker inte som Christina skrivit i bloggen citat ”Jag har ingen anledning att redovisa alla detaljer i denna tråkiga historia – och jag är faktiskt mest förvånad och chockad över hur detta kunde hända!” – slut citat.

Men jag säger nej till näthat.

Jag är chockad. Jag är ledsen men framförallt besviken över drevet och att bli uthängd, men jag ser ingen anledning till att lägga locket på eller att inte dela med mig av detaljer.För vet ni – det är fruktansvärt att bli felaktigt uthängd och anklagad.För att inte försvåra polisens utredning, kan jag inte i skrivande stund lägga ut avtal och dokumentation.

Men när polisens utredning är klar.

Då kommer jag att kunna lägga ut dokument och avtal till er här på bloggen, som kommer att synliggöra mitt agerande och min ståndpunkt.Jag kommer inte att tillåta kränkande kommentarer på min blogg mot mig, min familj eller mot Christina Schollin, Pernilla Wahlgren eller andra personer – för jag vill inte vara en del av det näthat som jag fått utstå de senaste dygnen.Mitt bland allt hat har jag fått enormt med kärlek och det värmer i hjärtat – något som jag är ödmjuk och oerhört tacksam för. Ärlighet varar längst.

Med kärlek Minette Tigerfalk

 

 

 

 

42 kommentarer

 1. Jag är så glad att ha dig i mitt liv. Under alla våra år vi har känt varandra så är det speciellt en egenskap som jag uppskattat så mycket mer, och det är din känsla för rättvisa.
  När man som känd person har en blogg med många läsare, är det inte då man ska försöka påverka och uppmuntra till att inte näthata? Att driva på en mobb av arga människor är, för mig, ingen bra egenskap… blir bara så ledsen…
  Kram till dig Minette. Be strong ❤️

 2. Hej Minette, jag känner inte dig ordentligt, inte alls egentligen. Jag har inte heller juridiska kunskaper, ingen insyn i reglerna som gäller hyresavtal/lokaler. Jag har ingen insyn i vilka turer som har varit eller vem som har gjort vad. Men jag tycker du är stark som på bloggen skriver att du inte kommer tolerera något skitsnack eller påhopp, vare sig mot dig, din familj eller mot schollins/Wahlgren. Det är en styrka hos dig att stå rakryggad och inte spä på näthatet och öka på drevet.
  Det måste vara fruktansvärt att bli uthängd på det sättet och att se hur mobben vara följer efter och svartmålar dig. Förmodligen har de allra flesta ingen aning om vem du är, än mindre känner dig.
  Oavsett vem som har rätt, vem som har gjort fel så har ju det här fått orimliga proportioner.
  Hoppas rättvisan segrar till slut och att polisutredningen inte kommer ta alltför lång tid.
  Varm kram till dig

 3. Ja, den här storyn är oerhört tragisk Minette! Jag blir helt utmattad av allt detta. Kan inte ens i min vildaste fantasi förstå hur svårt det måste kännas för dig och för din familj. Jag tycker att det är rätt att du vänder dig till Polisen. Såhär får det verkligen inte gå till.
  Stor kram till dig från Margareta ❤️

 4. Kände på mig att det låg en hund begraven någonstans. Tack för att du delar med dig av din sida. Det sätter sakerna i ett annat ljus än på Pernillas ensidiga blogg… Bra att du inte tolererar näthat och uppviglar till det-som vissa andra…

 5. Lägg inte locket på utan kör fram allt och låt sanningen komma fram. Har man inte gjort något fel, så har man bara allt och vinna. Nätmobbning är inte okej och falska anklagelser för sin egen vinning skull håller aldrig i längden.
  Anlita juridisk hjälp. Hyresavtal bryts inte hur som helst,..
  Styrke kramar till dig Minette ❤

 6. Minette, jag är så otroligt glad och tacksam över att jag lärt känna dig och din underbara familj. Ni är en av de mest godhjärtade familjer jag känner, därför känns denna händelse så otroligt tragisk och orättvis. Jag hoppas rättvisan segrar! Var starka! Finns alltid här för er. Många kramar <3

 7. Jag var tvungen att gå in på Pernillas blogg och läsa inlägg och kommentarer.
  Jag måste säga att jag blev bestört och fick rysningar i hela kroppen av alla kommenterar som så kallade Eskilstunabor skrivit.

  Dessa kränkande kommentarer lyfter Pernilla som något bra. Fruktansvärt tycker jag. Näthat och mobbing är ju fruktansvärt. Vore det inte på sin plats att familjen Wahlgren visade samma karaktär som dig när det gäller kränkande kommentarer?
  Nej familjen Wahlgren verkar välja näthat och mobbing som något bra och snarare uppmuntra till den typen av beteende än tvärtom. Fruktansvärt illa av en familj som följs på TV och bloggar av barn och vuxna att uppmuntra till mobbing och näthat. Jag är mållös

  Kramar och kärlek till dig och familjen ❤️

 8. Konstigt, jag har aldrig träffat dig eller hört talas om dig innan detta hände.
  Men när jag läste inlägget i Pernillas blogg skrivet om dig, förstod jag att jag tog del av en överdrivet tydlig vinklad sanning.
  Jag blev riktigt illa berörd, för om det är något som triggar igång mig så är det när människor blir orättvist behandlade.
  Att utnyttja sitt kändisskap och tro att man står över lagen är skamligt.
  Jag vet fortfarande inte hur sanningen ser ut i sin helhet. Men min intuition och magkänsla säger mig att när vi fått din sida av saken så kommer inte du vara den som ska skämmas. Tills dess sänder jag dig styrka, mod och värme.

 9. Blir så imponerad av dig. Du visar sån styrka trots allt som du och din familj utsattes för dem senaste dagarna. Stor Kram till både dig o din familj ❤

 10. Att jag på ca 40års tid aldrig förr hört elaka saker om dig tycker jag betyder mer än den här soppan. Att inte kunna ljuga på en rak fråga från hyresvärden ser jag bara som en positiv mänsklig egenskap dock brukar inte alltid ärlighet uppskattas i affärer. Tyvärr. Men jag tror på mänskligheten och du kanske startar en ny trend i affärer och bevisar att ärlighet varar längst.

 11. Stå på dig tjejen!!

  Det lilla jag träffat dig verkar du vara en toppentjej!!!
  Vi pratade ju på natten på Oskars veranda
  Jag är personkännare och brukar ha bra koll på folk!
  Nog för att det fins “stake” i dig därav din framgång.
  Men vissa folk klarar inte av andra folks framgång och auktoritet!
  Jag uppfattar dig som en toppentjej.

  Kram på dig

 12. Oavsett med avseende på det du skriver så hade du aldrig fått tillgång till lokalen om det inte vore för Christina, så du kan alltid tycka att det är ett drev, men jag som företagare tycker att du borde ersätta Christina för utan henne hade du uppenbart aldrig fått tillgång till lokalen. En lokal med den adressen är värd en hel del så tycker du helt ärligt att oavsett vad som hänt så är du ok med att lämna Christina utan ersättning för övertagandet? För mig verkar det helt obegripligt. Alla som drivit en business fattar att du kunde agerat annorlunda.

  MVH
  Berith

  1. Jag menar inte att du har fel men hur hanterar man en sådan ersättning.. Skickar man en faktura eller betalar man “under bordet”. Christina ägde ju inte lokalen och fick inte hyra ut den som hon gjort om jag fattat rätt så därför undrar jag. /Lise-Lotte

    1. Jag tänkte samma sak. Ett hyreskontrakt på en butikslokal i Gamla stan kostar från 300 000kr och uppåt. Hanteringen av det är helt laglig samt sköts i stor utsträckning av mäklare.

     1. Tror det är här skon klämmer. Christina vill så klart ha en slant, men Minette lyckades lura tanten på ett fult sätt, efter vad jag förstått, genom att säga att Christina bedrev andrahandsuthyrning.

     2. Hej Christel, i skrivande stund kan jag tyvärr inte bemöta och ge dig ett svar, men följ mig gärna på min blogg om du vill få löpande info. Njut av helgen Kramar Minette

 13. Stämmer det att du vägrat prata med Christina? Och slängt ut henne från lokalen när hon kommit dit? För om det enligt dig aldrig har hänt så är det ju en av er som ljuger…

  1. Wahlgrens/Schollins tillhör inte de skarpaste knivarna i lådan men maffiametoder behärskar dom. Förmodligen ligger sanningen mitt emellan båda versionerna men lögner och systematiskt näthat är åtalbart – och djupt skamligt. Att hyra ut sin affärslokal utan tillstånd “till sin partner” likaså. Minette ska inte betala en krona i nuläget. Koppla in advokater och polis. Och sluta redogöra för nätmobben om den här soppan tills den får ett rättsligt avslut. Nöjesguiden har tack och lov skrivit ett sansad inlägg för den som är nyfiken.

 14. Mår så illa över vad jag precis läst på Pernillas blogg Hur kan man som känd person förespråka näthat? Att hänga ut någon på det sättet? Fruktansvärt. Jag hoppas att även din version kommer ut snart så det inte blir en ensidig historia som det är nu. Kram och styrka till dig vännen. Du kommer få upprättelse! ❤️

  1. Fast vem skulle inte försvara sin gamla mamma? Om min mamma blev lurad skulle jag gå i taket. Pernilla har nog betydligt mer information om denna situation än vad du och jag med flera har. Och om Minette nu inte gjort något fel så borde hon ju inte haft några problem att svara på deras frågor om varför det blev som det blev. Istället gömmer hon sig, vägrar svara dem, skickar sin man att ringa istället och sitter sen med offerkofta i em blogg. Låter inte speciellt uppriktigt enligt mig. Och som sagt, hade någon lurat eller behandlat någon av mina nära illa så hade jag också blivit förbannad och velat kräva svar.

   1. Och då skulle du kräva det på nätet? Någon gammal mamma har inte blivit det minsta lurad, hon har tagit en rejäl andrahandshyra. Riksdagen fick nog av henne som hyrestagare. För att man är gammal och mamma är man inte nödvändigt snäll i alla lägen.

 15. Som utomstående ses du som en översittare. Ingen har rätt att behandla människor på det här viset bara för att få pengar och kändisskap. Love life är inte bara att dricka champagne och festa! Kanske en dag i skogen med dina barn och fundera över ditt beteende. Ta åt dig av kritiken och tänk lite mer på dina medmänniskor och mindre på dina foton i Hänt extra!

  1. Hej Alex? spännande, kanske vill du ses och prata lite mer ingående i detta? Annars får du gärna följa mig här på bloggen utan att kommentera, för jag är personen som pratar och visar. Njut av helgen med nära och kära, för det är det som räknas i det stora hela. Kram Minette

  1. Hej,
   Att bli uthängd på falska grunder utav en av Sveriges mäktigaste familjer, ja hur känns det? Finns nog inga ord för det. Men ert inlägg visar att det finns hopp på mänskligheten.För detta är fel, så fel! Ingen, absolut ingen löser konflikter i sociala medier, det är fegt elakt och för mig mycket smutsigt. Att sen inte ta ansvar för denna mobb som satts igång, utan fortsätta driva på, bevisar återigen hur ont det är i samhället. Vi måste stå starka och emot näthat för att leda våra barn och ungdomar på rätt spår.
   Ert inlägg har berört mig och många andra, stort är ordet! Jag hoppas vi någon gång kan ses, det skulle ge er så många svar.

   Kramar Minette

 16. Ja du ingen rök utan eld och självklart skulle inte Pernilla och Bianca försvara sin mamma om du var oskyldig!!Vore det min 80-åriga mamma hade jag krigat till du ramlat sååå…om du vill göra rätt för dig kanske du ska betala för det du fått chansen till att få för att visa att du gör rätt för dig och inte lurats MEN thats me gillar när man för rätt för sig och är ärlig!!! Och att prata om nätmobbning och sen tillåta elaka kommentarer mot Wahlgrens är ganska fult och visar bara att du är just the same!!!

  1. Hej Lena, ? läser vad du skriver och blir glad över att du finns för din mamma/mormor om så skulle bli aktuellt. Träffar dig gärna för att prata vidare om det, för att föra dialoger om andra människor via sociala medier, är inte min melodi. Om du inte vill träffa mig så sätter vi stop i vårt samtal här, njut nu av helgen och sådant som ger dig lite positiv energi,familj barn & vänner m.m.. Kram Minette

 17. Precis, det finns två sidor av myntet. Din sida är bara hälften av vad som faktiskt hänt. Jag har råkat ut för dig innan och du är inte bara en lömsk företagare utan även en usel vän. Jag vet inte vilken av era delar som är mest sann .. men jag vet att du inte har rent mjöl i påsen. Av erfarenhet.

  1. Hej Marika, beklagar att du känner så, vad synd att du skriver från ej fungerande mail adress, så jag inte kan vända mig till dig personligen, då jag gärna pratar med och inte så här. Jag träffar dig gärna för att höra vad du har att säga, Marika, vet inte vart vi mötts i vårt tidigare liv. Men det kan vi reda i över en fika. Hoppas din helg blir ljuvlig och att du får chansen att umgås med nära och kära. Det är ju ändå det som räknas. Kram Minette

 18. En tråkig historia hur som helst, hoppas allt blir uppklarat på bästa sätt.
  Men något som får mig att reagera, är det verkligen möjligt, riktigt & sant att Christina 80 år har misshandlat dig??
  Jag har dock väldigt svårt att tro det överhuvudtaget, låter väldigt konstigt på alla sätt & vis?!
  En polisanmälan pga misshandel bl.a. Helt osannolikt enligt mig.
  Jag är absolut inte för näthat, men jag är inte för överdriven “fakta” heller. Tror inte för en sekund på att Christina Schollin har misshandlat dig!!
  Men hoppas att rättvisa sker för er alla & att allt löser sig både för dig & för dem!

 19. Klanen Wahlgren har gått över alla gränser!!! Oavsett vad som hänt! Jag mår illa av hur kvinnorna i den familjen beter sig. Att någon människa överhuvudtaget är intresserad av dem är en gåta. Lyteskomik handlar deras realtysåpa om. Det har ingenting med entreprenörskap att göra. Christina Schollins namn ska med alla medel finnas på den adressen trots att hon blev uppsagd. Vilken enda entreprenör skulle vilja ha hennes namn och meningslösa änglar vid sin verksamhet? Absolut ingen. Det vore bara skrattretande. Heja Carino!! Du kommer att lyckas i Stockholm. Det är jag övertygad om.

 20. De är inte så mäktiga. De är bloggmäktiga och drar sig inte det minsta för att använda det. Här ska rättsväsendet få ha sin gilla gång. För varje rad du skriver på nätet om det här så minskar din trovärdighet. Deras är med andra ord mycket låg just nu. Hämnden ska avnjutas kall. Det här ordnar sig. Du vill inte ha avundsjuka nättroll från E-Tuna på din sida iaf. Lycka till!

 21. Det finns mycket som tyder på att Christina kommer att bli avslöjad gällande sitt fulspel. Vänta så får ni se. Christina vill nog inte förstöra sin fejkade gloria inför hela svenska folket. Jag tror att Christina m fam har från början agerat i panik och sedan har det spårat ur mer och mer och gör att hon har svårt att ta sig ur detta då hon skulle sjunka totalt om sanningen kom fram. Nu ska vi bara få Christina att sluta med denna häxjakt mot Minettes familj (det finns små barn mitt i detta!) så att de kan få ro och slippa ogrundande hot. Hoppas Christina förstår hur allvarligt detta börjar bli!
  Och…bara så ni vet – 80åringar är inga Helgon automatiskt pga åldern, så den biten kan ni tänka bort.
  Orka Minette!
  Orka!
  Hoppas du får möjlighet rent ekonomiskt till att få hjälp av duktig Advokat!
  Sanningen måste fram!
  Lycka till!

  1. Hej Kerstin,

   Tack från hjärtat, ditt inlägg betyder. Du är precis som alla andra varmt välkommen att ses över en fika, med respekt mot barn, anhöriga och läsare så vill jag inte bemöta detta ämne på sociala medier.Jag vill så gärna förbli den förebild jag är mot näthat, mobbning och förtal,men gärna personliga möten och några pärmar. Hoppas din helg blir ljuvlig men familj vänner och ledighet. Varma kramar Minette

 22. Hej alla!

  Jag vill gärna rekommendera en bok! Finns även som ljudbok om man vill passa på att städa el.dyl samtidigt.
  Observera! De flesta psykopater är inte fysiskt våldsamma personer som sitter i fängelse. De är “vanliga” människor som finns runt omkring oss i vår vardag. Människor som är MÄSTARE på att manipulera och utnyttja andra.
  Boken är fascinerande!

  https://www.google.se/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3D-Ymbmz3cWOE&ved=0ahUKEwiAnqauivvWAhWBK5oKHQ4yBbMQo7QBCBwwAA&usg=AOvVaw2T1HO0elJZtpFkJ7J57m3z

  1. Hej Annika,
   Vad härligt att du hittat in på min blogg och hoppas du kommer fortsätta följa mig här. Och tack så mycket för ditt härliga tips.Du är som alla andra välkomna att träffa mig för att föra detta intressanta ämne vidare.Njut av dagen med familjen och kära.Vänligen Minette

   1. Haha det blir oerhört komiskt och patetiskt att läsa Minettes svar när hon försöker verka så snäll, trevlig och tillmötesgående mot alla. Verkligen “jag gör ingenting fel-approchen” här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *