Att blogga eller inte,det är frågan!

Att blogga eller inte,det är frågan!

Att blogga eller inte?

Det var tankar jag slogs med under lång tid.

I så många år har jag haft en dröm om att skriva, helst som krönikör och bloggare.

Frågor om när har inte kunna besvaras. För jag har inte haft något svar. Finns ett läsvärde, hur når jag ut, hur tas det emot? Plötsligt kommer rädslan, dålig självkänsla kommer över mig, jag kan väl inte eller kan jag? Hur mycket ska jag lämna ut, allt eller inget, eller rent av något hel annat. Sagt och gjort  år 2016 lyfte jag detta med några vänner, kollegor och nya bekanta, alla ställde kritiska frågor, frågor som jag behövde få fram ett svar på. Men alla ställde sig  positiva. Jag började skriva, testgruppen tog del och återkom med konstruktiv kritik. Det var en jobbig period då jag lämnade ut mig själv, skulle det beröra eller inte? För det var ändå det som var huvudfrågan. Tiden gick och jag kan lova att jag nog aldrig varit så nervös.

Nu skulle gruppen samlas.

jan 2017 kom domedagen – gruppen skulle samlas, lyfta det dem läst och jag var beredd på att få krypa ut och skämmas, men nej ni, så blev det inte, alla utom 1 person ställde sig positiva, men alla ville läsa mer, för dem älskade mixen av min entreprenörsanda,humor och min hjärtefråga. Dem ville alla läsa mer, även den som sa nej, för det var inte ett nej för mitt skrivande, utan för risker, vad har hänt när man väl lagt ut sig offentligt?

Sagt och gjort, jag la ut frågan om portal etc på fb och där knöts banden mellan mig och portalen maqt.se – Ägare bakom maqt är Åza Brennander och Sofia Rådenholt Brennander.

Många samtal har skett sen dess och i september  2017 var det dags.  Tror ni jag var nervös? asså på riktigt, tappade räkning efter runt 100 delete.

Förstå att skriva något bra om sig  själv i en presentation. Galet det är ju skäms täcke på den i Sverige, vem tror jag att jag är?

Men timmarna gick, jag skrev, skrev och så skrev jag lite till. Vartefter jag skrev så blev jag så stolt, är det verkligen mig jag skriver om? Har jag hunnit med allt detta, har jag nått så fina mål? Nu blev jag väldigt stolt, tog en löprunda, därefter nöp jag mig i armen, det är jag, det är på riktigt, jag är grym. Då förstod jag, då bestämde jag mig – det kommer bli 50 ogilla och 50 gilla, vilket innebär, gilla kommer läsa och ogilla kommer att läsa, visa sprida och snacka.

Och här sitter jag nu,skriver om allt och inget. Så himla roligt, spännande och modigt, för det är exakt just vad det är, modigt!

Under tiden har fler frågat mig om hur jag gick tillväga och fått höra att många andra kvinnor vill blogga.

Då jag inte rusar iväg och bara gör. Så var ju processen rätt lång. Det handlade om så mycket mer än att öppna ” en butik” jag öppnar mitt liv.

Så ni som vill blogga.

Tänk till, be om hjälp och ställ er gärna nedanstående frågor. Det underlättar när du väl tagit ett beslut.

 

1 – Budskap – Vad vill du nå ut med och varför?

2 – Målgrupp  – Vem vill du nå ut till?

3 – 4 områden – Vilka områden vill du skriva om, ex barn, träning, politik etc. Va helst inte för bred.

4 – Portal eller ensam – Sätt för och emot.

5 – släpp i genom allt, eller  0 tolerans mot ex, förtal, nätmobb, etc.

6 – Tid, hur många inlägg per dag/vecka/ månad/år. Hur många timmar kan och vill  du lägga ner?

7 – Prata alltid med din familj, barn, fru, man och nära om inlägg Hur ser dina barn på det nu och hur kan dem ställa sig till det om några år?

8 – Finns det ekonomi?

 

Hoppas jag nu fått er att förstå, att blogga är spännande, roligt, utvecklande och läkande, så kom igen, våga du med! Nedan ser ni vilka härliga kvinnor som jag ligger ” platt” under…skämt! Utan dem hade jag aldrig vågat och när det känns vemodigt och tufft då finns dem alltid där.

Så när ni bestämt er, ställ krav och förväntningar på er portal, det gjorde jag och dem levererar 24/7 .

De finns ännu en person som gav mig en rejäl spark där bak,läs inom kort vem just hen är och vad den tillförde mig.

 

Sköt om er / kramar Minette Tigerfalk

 

 

 

12 kommentarer

 1. Man lär sig längst vägen men bra inlägg! Det är inte alltid självklart att blogga och ibland stör sig andra på vad man skriver vilket kan få tråkiga följder.
  Kram

  1. Hej och tack Paula,
   Det stämmer, ledsamt att människor stör sig på andras texter och inlägg.
   Snygg blogg sida du har, även många intressanta inlägg. Gör min läxa och läser på i morgon.
   Kramar

 2. Hej. Jag har läst artikeln kring dig och Wahlgren. Som jag uppfattar det är det ren utpressning från Pernillas sida: betalar du inte hänger jag ut dig (och som jag förstår det har c inte rätt till beloppet). är det inte utpressning eller har du en annan uppsattning?

  1. Hej Lena,
   Tack, Jag kan i dagsläget inte svara i skrift på din fråga, men håll ut, snart så.
   Om du befinner dig nära Eskilstuna eller Stockholm så är du välkommen in och prata om det över en kopp the.
   Sköt om dig, kramar

 3. Ursäkta Minette! Men du har ett märkligt skriftspråk. Som om du inte riktigt kan formulera dig vuxet. Som bloggare eller krönikör bör man kunna formulera sig till 100%. Man måste kunna grammatiken. Skillnaden mellan dem och de m.m. Man måste kunna fånga läsaren. Jag blir inte fångad tyvärr!

  1. Hej Maria,
   Tack, jag ska tänka på det.
   Smickrande att du följer mig trots att min skrift inte fångar ditt intresse.
   Njut av dagen,
   Minette

 4. Du är modig som vågar blogga och lämna ut dig.
  Roligt att du uppmuntrar andra att våga blogga, det höjer dig ett steg upp

 5. I often visit your website and have noticed that you don’t update it often. More frequent updates will give your
  site higher rank & authority in google. I know that writing content takes a lot of time,
  but you can always help yourself with miftolo’s tools which will
  shorten the time of creating an article to a
  few seconds.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *