Källfakta, ankdamm och åtal!

För er kännedom som läser detta, detta är bara ett första utkast, vilket innebär att material kommer läggas ut.

Äntligen måndag och klockan är tidig morgon, för vissa!

Hunnit med att läsa lite på Expressen och Aftonbladet. Funderar på när dessa tidningar blev så sorgset fattiga på världsnyheter, minns ni?

Ankdamm och vuxendagis!

På sidan nöjen i Expressen läggs artiklar som kanske skulle höra till sidan “ankdamm och vuxendagis”.

Sidan där offentliga och icke offentliga personer hängs ut.

Källkritik finns inte, det säljer inte, tror dem, men det gör det.

Övervägande människor i landet har en ganska hög allmänbildning och stannar upp och tänker.

På vilka grunder, kan det stämma? Vart finns fakta? Om dessa två smaskiga lektyrer kan presentera källfakta och varje artikel sätts på rätt forum. Ja då kanske ni skulle vinna rätt läsare: Inte de läsarna som för mig verkar vara mer intresserade av att se människors liv raseras än att byggas.

 

Uthängd utan saklig grund!

Som ni läsare vet, så var det inte länge sedan jag själv hängdes ut, helt plötsligt fanns jag med i var och varannan tidning, blogg, IG etc,  jag var det stora ämnet runt hela Sveriges köksbord. På gott o ont, det onda som en tagg som aldrig går bort.

Men det goda tog till viss del över, så många fina människor som funnits med vid min sida, så många av er jag aldrig mött, så många blombud, vykort, gåvor, mail, sms och personliga samtal och möten, så många starka som kom till salongen och tog del av mina underlag. Mina pärmar med fakta.

Dessa offentliga och icke offentliga genuina fina människor, personer med rätt värdegrund och ett logiskt tänk. Dessa som förstår och ger mig styrka att orka komma tillbaka. Ni kommer alltid finnas i mitt hjärta och vi kommer att ses igen, det lovar jag.

Vad tycker ni?

Övervägande anser att ett offentlig ursäkt borde sitta på sin plats, vilket jag förväntar mig och att de tar bort dessa inlägg som ligger ute med falsk spridning.

I min tro, vet jag att alla vuxna människor med sund värdegrund och värdering, samlar sig tillslut och förstår att det gick för långt. Då jag själv är personen som behöver perspektiv på händelser i livet, så är jag övertygad om att andra är lika så, det tar bara lite olika lång tid.

Så ni som väntat otåligt, ni har mitt ord på att allt kommer att komma ut. Men just nu besitter jag viss del munkavel och behöver göra till viss del en tid till. Det är många aspekter som behöver lyftas in, övervägas och granskas.

På min blogg kommer jag fortsätta skriva om saker som uppkommer vid djupdykningar i ämnet.

Några  okända och kända personer  har via skrift gått in och sagt att dem skriver under på att det var ett  samarbete och inget annat. Intressant att personer som besitter dessa positioner inte tänker till.

Ytterst pinsamt när fakta släpps. För så länge det inte inkommit någon personlig offentlig ursäkt, så blir min blogg en del av mitt sätt att bli rentvådd.

Personer kommer att lyftas i namn och bild. Personer som valt att ta del utan saklig grund. Personer i positioner som borde vara aktsamma.

MLM – multi – level marketing.

Ska en person som bedriver  MLM – multi – level marketing bolag, finnas med i ett hyresavtal? Vart står det aktuella företaget i frågan?  Vill ni ta del av det? Borde bolaget få ta del av den hantering som skett. Sådant som finns i mail, sms osv. Obs! vill förtydliga mig. Det är inte MLM företaget som agerat fel, utan de 2 personerna över mig.Det MLM bolag jag fanns med i har från dag 1 mött upp mig och mina kollegor i största profession. Även många av mina MLM kollegor runt om i landet. Så jag är ännu en god ambassadör för detta företag.

 

Förlåt!

Expressen kom med blommor och fika, som ursäkt för deras hantering, dock var allt i tryck. Expressens utsände fick läsa bl.a avtal, mail och sms. Tack för ni erkänner när ni brister.

På frågan om väcka åtal!

Det var ett väntat besked men behövdes prövas först. Polis & åklagare lägger ner p g a att förtalsbrott inte lyder under allmänt åtal. Jag kan nu välja att driva det vidare under enskilt åtal. En kostsam och energikrävande process. Det är företagsjuridik på fler punkter och förtalsfråga som väcks i sista led. Så följ mig här på bloggen så får du se hur jag går vidare.

 

Det var lite om det, och ett svar på en av era frågor.

Hjärtligt tack alla ni som finns med mig synligt och osynligt, så som det ska vara.

Kramar Minette Tigerfalk

 

 

23 kommentarer

 1. Bra skrivet Minette & hoppas svenska folket börjarvfatta att allt är inte sant som står i tidningen.
  Verkar vara några som iallafall så fattar att detta inte kan stämma, och att dom gått för långt och att dom har på tok för mycket makt över pressen, kämpa på kram

 2. Som jag sa till dig när vi sågs på din loppis så kommer sanningen fram till slut. Även om det känns jobbigt just nu så kommer du bli ännu starkare efter det här. Nu har det gått för långt när dina barn drabbas. Kram ❤

  1. Hej, tack för ditt inlägg. Ledsen över att du får utsättas för påhopp pga av ditt inlägg där du är tydlig i att det är mina ord du använder.
   Vi har aldrig träffats, men får en känsla att du är en starkt och modig kvinna. Fortsätt så.
   Om du tar bort inlägget så möter jag det med full respekt, då ingen ska behövas utsättas för all denna smuts.
   All styrka till dig modiga medmänniska.
   Kramar Minette Tigerfalk

 3. Vännen
  En av dina styrkor är att du ALLTID har extremt koll på det du ger dig in i , du är tydlig i hur du vill ha det samt att du visar hur du vill att de runt dig ska arbeta för att slippa missförstånd. Så hur nu det de skriver i bloggarna, tidningarna, IG mfl ställen skulle vara den riktiga saningen är för mig riktigt obegriplig.
  Att utsätt någon att bli uthängd på detta sätt , är inte en sund värdegrund utan de gör först och tänker sedan (om de tänker) och tyvärr så har det gett många ringar på vattnet som gör en massa skada. En offentlig ursäkt borde vara på sin plats som du skriver samt att de ska ta bort det som skrivs.
  Jag håller med dig om att de gamla nyhetstidningarna lägger mera krut på hur och vad som händer i “kändisvärlden” än vad som är viktigare nyheter .
  Stort av Expressen att be om ursäkt men eftersom det var med i tidningen så är ju skadan redan skett.
  Att släppa och gå vidare är lättare sagt än gjort när saker som händer gör att de dina blir drabbade pga detta.
  Du är en kämpe i alla lägen, å saningen kommer att komma fram.
  Var rädd om dig och dina nära och kära ♥️ Livet är här och nu , gör det som din magkänsla säger är bäst. ♥️
  Både du och jag vet att saningen kommer fram tillsist även om det tar tid, men den riktiga saningen kommer alltid fram .

 4. Vad bra att Expressen sagt förlåt till dig, men det vore ju på sin plats att de även skriver och dementerar det i tidningen.
  Sen är ju vårt rättssystem tyvärr inte rättvist i alla lägen . . . Men det blir en skön känsla för dig när du får möjlighet att lägga ut dokument m.m. som visar att “sanningen” i Christina Schollins värld ser ut så som det passar henne.
  Styrkekramar till dig Minette.

  1. Hej, tack snälla.Expressen var här på dagen med en mindre fin höstbukett, två choklad muffins. Min familj fanns hemma och det var ett lugnt samtal. Självklart kom dem även för att få en ytterligare intervju. Jag visade det jag för tillfället kunde visa. ja, det skulle kännas skönt med en offentlig ursäkt även från expressen, men är så tacksam för den fina gest de ändå visade. Tror inte det hör till vanligheten.kramar

 5. Jättebra att Expressen erkänner när dom gjort fel, men synd att du blev så hårt drabbad.
  Sanningen kommer alltid fram i slutet, DU ÄR VINNAREN , synd bara att Expressen inte skriver detta i tidningen.

  Kram på dig Minette!

  1. Hej Lena.
   Tack för dina rader. Vi låter rättvisan och sanningen segra. det kommer att kunna ta tid, men vem har brådis? Nu har jag all tid i världen att ägna åt detta, LER! Kramar Minette Tigerfalk

 6. ”Mindre fin höstbukett” Jo jag tackar jag, den var onekligen i minsta laget för det tänkta syftet o från en så pass stor gigant.
  O japp, visst är det så – att sanningen alltid kommer fram…Men har jag uppfattat dig rätt…Expressen kom alltså huvudsakligen hem till dig för att göra en intervju – inte för att be om ursäkt? Känns rätt overkligt annars.
  Men bra ändå. O framförallt för Interflora som kommer att tjäna storkovan på Expressen nu eftersom de verkar ha startat nån ny grej där de budar blommor o kanelbullar som plåster på eventuella sår. Men är det högkonjuktur så är det o bra löp ger pengar. Frågan man ändå ställer sig är om de kommer att buda samma sorts ”mindre fin höstbukett” till Wahlgren/Schollin/Ingrosso, troligen inte, där budas det nog ett par rejäla buketter o de vackraste av Prinsesstårtor.

  1. Hej,
   Efter antal sms mellan mig och expressen så märkte dem nog till slut min sorgsenhet. Jag bad Anton (journalist) vid flertalet ggr låta tiden bero. Inget ont mot honom som person, han var mycket tillmötesgående precis som hans kollega som strax efter lunchtid torsdagen den 28/9 knackade på för att överlämna blommor och 2 muffins.
   För mig ligger det inte i min natur att avhysa någon person som ringer eller besöker mig. Detta är deras yrke, vilket jag möter med respekt.
   Vi erbjöd honom komma in. Han får titta på lite underlag osv. Självklart ligger det lika väl i deras natur att göra det som behövs för en artikel, så det blev blommor och en muntlig ursäkt. jag fick frågan om jag ville att att dem skulle plocka bort mitt namn på expressen.se, vilket jag tror och hoppas att dem gjorde.
   TA väl hand om dig, kramar Minette Tigerfalk

  1. Tack Bosse.

   Många som känner mig vet att jag oftast friar än fäller,släpper och går vidare.
   Men detta har tagit så stora proportion där även min familj drabbats mycket hårt.
   Så jag ska KÄMPA!
   Kramar Minette Tigerfalk

 7. Bra att expressen.se backade och verkar faktisk ha raderat alla kopplingar till dig, även tagit bort en del artiklar tror jag. Imponerande jobbat! Det är skrämmande hur lätt det är att dra igång ett drev mot någon när man är en kändis (även om jag fortfarande inte fattar vad de tänkte sig vinna på det). Journalisterna tappade verkligen alla koncept där ett tag.

  1. Hej David. Förlåt, lite osäker om jag svarat. Inte min mening.
   Håller med om dina rader.
   Men så plötsligt händer det. När alla minst anar.
   Tack för att du följer min blogg.
   kramar Minette

 8. Åter. Om Pernilla Wahlgren utsatte dig för utpressning genom att kräva 250000 kr för att inte hänga ut dig eller faktiskt överhuvudtaget så hoppas jag vid gud att du låter media få det här. De älskar att skriva om henne och eftersom andra tv-hus verkar låta huvuden rulla så varför
  Inte kanal 5? Låt det bli en mediasak ommder verkligen finns bevis för att det här hanterats fel. Riktigt trött på viss skenhelighet från vissa håll. Riktigt trött.

  1. Hej Fredrik,
   Tack för dina rader. Det kanske är det ända rätta att be media fortsätta dra i detta.Men svårt för mig att ta mig ner till den nivån.
   Det är pinsamt hur en person från tv 5 har signerat några rader till Sveriges Rikstad som skulle intyga CS ord, för att få bort mig. Borde inte en person med denna position ha bättre värdegrund och moral och be om att ta del av underlag innan stöttning?
   Om jag vill,kan jag sälja löp i veckor.Det vill säga,ni är många som vet vad jag besitter i mail, sms,kort och vet inte allt.
   Vänligen Minette Tigerfalk

 9. Minette!
  Tack för samtalet idag! Jag blev helt chockad över vad du och din familj får utstå! Så skrämmande saker jag fick höra och se! En sak är iaf sant i detta! Det är du som är smart och professionell! Hoppas på att du orkar gå vidare med detta på ett eller annat sätt för du har så mycket underlag som bevisar rätt!
  Styrekramar

  1. Hej Ann – Britt.
   Så mycket tack för ditt besök. Jag har tänkt mycket på er, så det gjorde mig varmt om hjärtat att du kom. Önskar jag hade haft lite mera tid, men tar gärna igen det inom kort. Jag ska kämpa och lägger mig aldrig platt.
   varma kramar fina du, /Minette Tigerfalk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *