Metoo näthat offentlig avrättning

Metoo näthat offentlig avrättning när Svenska samhället och poliser sviker.

Först vill jag tacka  mina läsare följare vänner familj och kollegor etc som stöttar mig, ställer frågor och ger bra råd i det som skett en tid tillbaka.

Okända Eskilstunabor!

Men framför allt mitt största tack till min familj och så för mig många okända Eskilstunabor som söker upp mig för att stötta, peppa och ber mig gå ut med allt jag har.

Jag har lovat er läsare att lägga ut mer information underlag osv, men ännu inte gjort det.

Jag har mått fruktansvärt dåligt och verkligen inte orkat. Av förklarliga skäl.

I enkla drag – Om jag förklarar och försvarar så går jag i attack. Är jag tyst så är jag feg. Och nu när jag väntat ett tag kommer flera säga och tänka,  Åhh hon har inte släppt, varför vänta? och varför blanda in #metoo osv. För det finns alltid svaga människor som vänder på exakt allt, för att fortsätta nätmobb smutskastning osv.

Ni finns jag vet, ni gör er så fint påminda!

Den här hösten har vi alla fått se de konsekvenser som följer när samhället, arbetsgivare och polisväsende inte står upp för de människor som blivit drabbade av orättvis behandling, kränkningar och övergrepp. Sexuella övergrepp.

Cissi Wallin var först ut på banan genom att anklaga Fredrik Virtanen för sexuella övergrepp som skett för länge sedan. Väldigt länge sen.

Kritiken haglar, Många frågar – varför väntat så länge?

Hon har fått mycket kritik för detta. ”Varför väljer hon att komma ut efter så lång tid” är en av de ständigt upprepade frågor som duggat runt detta ärende.

Detta är en fråga som upprör mig, ursäkta med vad tror ni? Vad skulle Cissi Wallin har gjort? Hon blev ensam. Hon var Cissi Wallin INTE Fredrik Virtanen.

Men tragiskt nog visade det sig att CW anmälde brottet strax efter att det skett men polisen lade ner det fallet. Observera lade ner fallet.

Jag kan bara ana vilken smärta det måste ha inneburit för henne att inte ha blivit varken sedd, trodd eller hörd efter ett sådant fruktansvärt trauma.

Där svek svenska polisen henne rejält. Men det framkommer också nu i debatten att Virtanens beteende varit allmänt känt och att chefer blundat för hans beteende.

På så sätt kan man även säga att hans arbetsgivare och alla andra som känt till hans beteende också svikit Cissi Wallin.

Den här dialogen går igen nu – i fall efter fall, när kvinna efter kvinna träder fram och berättar.

Det är okej att vara rädd så länge du vågar!

Lulu Carter gjorde det som ingen vågat. Hon imponerar på mig för varje gång hon dyker upp i media etc. Starkt modigt och beundransvärt!

Nu är det allom känt att TV4 och Meter känt till Martin Timells agerande men låtit honom hållas eftersom programmet var populärt och han var deras ständiga kassako.

För kassako går före all empati, omtanke moral etik och ”lag”. Säljer det så tystas det. Fy skäms till er som visste på TV4.

Lider med övriga på TV4 som inte visste men ändå dras ner i eländet.

Men är det bara TV4 som ser kassakon före allt annat? Nej, det är det verkligen inte. Det finns mängder av olika sorters maktmissbruk som släpps igenom om pengarna rullar.

Jag lovar jag vet!

En annan vanlig kritik till fenomenet #metoo är att rättsliga processer inte ska drivas av media, på bloggar och i skvallerpressen. Och där är jag den första att hålla med.

Jag tycker inte att man ska hänga ut människor hur som helst.

Rättvisa ska skipas i våra domstolar och inte på sociala media. Men.. Här kommer mitt eget stora MEN in.. När samhället sviker. När polisen inte lyssnar. När man som i deras fall, så många andras fall och även i mitt fall sorgset inser att jag är den enda som kör lagligt och som in i det sista trott att rättvisa skulle skipas genom vårt rättsväsende.

Nu har jag bittert insett att så inte kommer att ske.

Mitt enda alternativ för att få rättvisa är att stämma berörda personer med flera i en civil rättegång för det massiva förtal, osanning och hets som de har spridit via sina bloggar. Som sagt en civil rättegång!

Men – en sådan rättegång innebär stora ekonomiska risker för mig. Risker på många områden.

Det kan även bli en långdragen process.

Så efter en lång tids tystnad kommer jag nu låta er läsare ta del av min sanning.

Den sanning som i slutet knyts ihop med ljudinspelning.

Jag hoppas kunna sammanställa allt tydligt för er läsares skull.

Med text och bild.

Mitt första inlägg kommer inom 48 timmar.

 

Varma kramar Minette Tigerfalk

 

15 kommentarer

  1. Hej Marie.

   Möter dina rader med respekt, när möter du mina med ömsesidig respekt? Vänligen ge mig ro för att finnas där jag behöver nu. Och varför följer du min blogg, lägger ner av din dyra tid för att skriva till någon som du tycker är patetisk? Så intressant är jag trots allt.Ses på en fika?
   Kram Minette

 1. Patetisk – är det familjen Wahlgren som är! Tråkigt att man tar till “offentlighetsdiskussion”. Sandlådementalitet.
  Jag håller på dig Minette!
  Det blir ohållbart i längden att ignorera en sådan här situation.

  1. Hej Gabi.
   Tack för dina ord. Dessvärre blir det inte just nu, prioriterar om lite efter omständigheter.
   Kram Minette

 2. Så när kommer ditt nästa inlägg nu då? Jag tror inte för ett ögonblick att Wahlgrens har gjort nåt fel snarare du. Om man läste kommentarerna på Pernilla´s så förstår man ju att det är du som inte har rent mjöl i påsen. Så många som har dåliga erfarenheter av dig! Så upp till bevis nu då!

  1. Hej “Lilla jag” Anna eller vad du nu heter denna gång.

   Ja vad svarar jag på en person som dig?
   Jag kan varmt rekommendera dig att andas och se det verkliga livet.
   Vi kan väl ses när det lugnat sig och vi pratar öga för öga? så du kan berätta om din ilska och varför, så jag kan få din hjälp att förstå vad du bär me dig i din ryggsäck, den verkar så tung.
   Och du, sanning? vad är sanning för dig?
   Kommer fler dumheter från dig så kommer det inte att läggas ut.
   /Vänligt men bestämt. Lämna mig nu ifred och visa respekt om du är mänsklig.

 3. Jag tycker du har all rätt att offentliggöra din sanning. Lämna materialet till Aftonbladet och Expressen så når du ut till fler. Familjen Wahlgren är ju helt osannolika och beter sig som små omogna barn.

  1. Hej Linda.
   Din stöttning betyder.
   Men just nu fokus på min bror. Det kommer ett mail till dig så snart jag har ork. Vi har aldrig mötts, men något säger att vi borde det.
   Varma kramar // Minette Tigerfalk

   1. Känn ingen stress Minette.
    Jag stöttar dig för att jag delar dina värderingar och tror på dig.
    Ta hand om dig och familjen.
    Varma kramar tillbaks!

 4. Här kommer ett citat från Jonatan i “Bröderna Lejonhjärta”
  ”Det finns saker man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa utan bara en liten lort”

  Jag tror Minette att du måste fortsätta vara rak, sann och öppen som du alltid har varit och stå för vad du i hjärtat anser är rätt – även om det är farligt.

  1. Hej Mandy!
   Ja så är det nog. Och vem vill vara en lort? “ler”. Just nu blir det fokus min bror och resten av min familj.
   Farligt är inte alltid farligt.
   Kram till dig fina medmänniska, från Minette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *