Missbruk, koffein Celsius

Celsius är namnet på mitt missbruk!

Vi har alla våra olika missbruk. Någon gång i livet.Celsius heter mitt. Missbruk av olika beteenden.Många kopplar missbruk med mat,droger, spel, alkohol, sex, snus eller rökning.Jag kopplar det till energidrycker.Mina vänner, personal, familj och följare kopplar mig till energidrycker.Mina LÄKARE kopplar mig till energidrycker. Och där och då borde det väl räckt? Men nej, jag körde på.

Sen en dag, kom det. Mina barn kopplade mig till energidrycker. Fy Minette.Det var världens bästa svärföräldrar som tröttnat, gett upp och tog upp det med mina små barn.Kloka ni.

Visade en artikel för min små.

Jag var så arg. Mina barn skulle aldrig mer få vara där ensamma, jag gick in i en bubbla.Hur kunde dem vara så elaka. Usch och fy!Idag 1 år senare, är ingen mer tacksam än jag. Men det är så en missbrukare allt som oftast reagerar. Affekt.

3 – 8 om dagen!

Redan 06.00, 11.00 ,14.00  osv

Japp, ni läste rätt.Drack mig trött, ledsen, nedstämd och stressad. Min hälsa bröts ner mer och mer.För mycket koffein blev för mig en förgiftning.Det gav mig nedstämdhet, huvudvärk, illamående och mycket mer.

www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/drycker-och-alkohol/energidrycker

Den energigivande drycken som skulle ge mig ork och energi. Den gav mig gasen i botten mot botten. Exakt ni läste rätt.

Mitt humör började svikta, synförsämring, oro, muskelstress.

Jag säger inte att energidrycken är ägaren till problemet. Det är jag, det vet jag.För jag köpte dem helt frivilligt. Helt utan pistolhot. Jag lovar.Men det lovar även en före detta annan missbrukare.Det finns, det finns lättillgängligt på marknaden. Från lilla lanthandeln till stora kedjorna.Jag fick och får ännu återkommande njursmärtor.

I ex Celsius innehåller det sötningsmedlet sukralos som har många biverkningar så som lever och njurar förstoras.

1 burk Celsius innehåller mer Taurin än vad kroppen bör utsättas för under 1 dygn.Taurin är en aminosyra som kroppen producerar själv. Producerar det kroppen behöver.

Energi dryck

Källa Roy Firus hemsida

Ibland blev det någon NOCCO BCAA

“så här skriver dom själv, den passar utmärkt för den hälsomedvetna då den inte innehåller några kalorier från kolhydrater eller fett.”

Har nu kollat innehållsförteckningen och den är lika illa här, tyvärr så jag kan bara rekommendera att inte dricka den för ofta och mycket. Helst inte alls.Taurin och sukralos finns även i denna och det är allt utom bra.Citronsyra gjort på svartmögel.
D vitaminen som är en fett löslig vitamin har ingen effekt alls här för drycken är ju fettfri.

Nu även på stadens apotek.

Minns det apotek jag föddes upp med.Sjuka människor gick dit för att få hämta ut den medicin deras husläkare skrivit ut för att må bättre hälsa.Idag köper du allt från bars (måltidsersättning fyllda med socker, sukralos etc) till energidrycker.Står nog inte på förens vi kan stilla hungern med en korv med bröd i väntan på våra piller .Ni hittar  vi Celsius på Apoteket Lloyds.

Enligt Celsius säljare tar inte Apoteket in “vad som helst” då deras produkter ska klara hårda kriterier – och det gör ju Celsius enligt säljaren och Lloyd.

Vad är Taurin? Citronsyra, svartmögel?

Vad är Sukralos?

Ja vad är det vi dricker för att orka?

Dricker du energidrycker?

Hur många och varför?

1000 frågor…

Vilken erfarenhet ni än må ha, så tar jag så tacksamt emot det.Avslutningsvis vill jag säga, att dricka en energidryck vid enstaka tillfällen kanske inte är det stora problemet.Dock ser jag fram emot en lagstiftning med åldersgräns, placeringsplats och tydliga texter vad som händer vid missbruk. Tänk er en förstorad njure?Och detta ovan nämnda skräp ger många föräldrar sina barn?

Min åsikt,

Tänk er för /

Kramar Minette Tigerfalk

 

6 kommentarer

 1. Bra att du slutat! Jag gillar inte dessa drycker, har provat några men de smakar bara konstgjort enligt mig,, samt att jag kände mig olustig efteråt. Barnen dricker gärna, äldsta 18 år men jag påpekar varje gång att jag inte gillar det. Dottern är 15 år, dricker någon gång ibland. Åldersgräns finns, men en del affärer kollar inte åldern.
  /Lisa

  1. Godmorgon Lisa.
   Tack, det var inte lätt vill jag lova. Hoppas både din son och dotter förstår inom tid. exakt, smakar konstgjort oavsett smak.
   Åldersgräns är en rekommendation och tyvärr följs det inte överallt.Om jag förstått rätt. Ledsamt. Ni ska jag in och kika på din blogg.
   Njut av denna fina fredag.
   Kramar Minette

 2. Ja, det är otäckt att det finns så många olika sk ”bra” drycker, innehållet inga kalorier men är rena giftet för kroppen. Bra att du tar upp detta!
  Med vänlig hälsning, Lotta

  1. Godmorgon Lotta.
   Vad glad jag blir att du uppskattar mitt inlägg. Detta har blivit ett stort problem för många.
   För mig är det en del av avslutet av dessa beronde framkallande drycker.
   Det finns mängder att välja på.
   Så måste nu någon absolut dricka ngn av dessa ngn gång i bland, så anser jag att Celsius och Nocco ändå är bästa av allt på hyllan.
   Fördelen med Celsius är att den säljaren (Micaela) jag haft är mkt tydlig och informativ, detsamma gäller deras kontor.
   Övriga jag ringt till väljer att inte svara på frågorna. Från Celsius säljaren fick jag svar på sms efter 3 minuter.
   Kramar Minette

 3. Dricker aldrig dessa typer av drycker. Du har ju länge sagt att de gjort dig dålig så jag har hållit mig undan
  Bra att du tar tag i detta nu en gång för alla. Det är starkt❤️

  1. Godmorgon Merit.

   Det stämmer, min kropp har tagit mkt strykt. Så nu får det vara nog. Jag ska kämpa. Kram fina du.
   /Minette Tigerfalk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *