Varför gråter Minette i Cityhuset?

Varför gråter Minette i armarna ……. i Cityhuset?

Som många av er läsare vet, så har jag haft ett mycket jobbigt år bakom mig. Ni är många som frågar, Minette, hur orkar du?

Många andra säger, det drabbar dig för att du är så stark, inte många skulle klara av det du går igenom.

Många av er visar beundran över mitt driv, engagemang, min energi och min trofasthet.  Så många nya människor som kommit till mig och bara visar sin medkänsla  och stöttning.

Människor i alla åldrar. Ni kramar om mig, klappar mig på kinden, och säger, du fixar detta, du om någon fixar det.

Jag nickar och ler, tung i bröstet, alltid exakt alltid, är tårarna så nära, klumpen i bröstet tynger så hårt. Jag tänker, hur ska jag kunna fixa detta? Vem är jag? Gråter mer som regel än undantag.

Mitt liv är raserat och många tror är det lagt sig. Lagt sig?  Det kommer bäras med hela livet. Jag kommer resa mig, jag kommer gå stark, men jag kommer aldrig glömma.

Det är bra att inte glömma, det hjälper mig i all framtid, att inte göra fler ogenomtänkta beslut.

Men vad hjälper det, min sorg är utan gräns.

Det som hänt har påverkat mig och mina nära så mycket, så jag behöver ta mitt liv ytterligare ett steg bort. Långt långt bort. Men hur ska jag orka?

Beslut om vad 2018 tar mig, beslut som är nödvändiga för min hälsa.  För min hälsa har aldrig varit längre ner i botten.

Av ren slump, träffade jag min vän Mats idag.

En mycket betydelsefull vän. Vi ses kanske inte så ofta och umgås gör vi knappast heller.

Men han är Mats, och alltid exakt ALLTID finns han där. Hans ord, värme och oro som lyste i hans ansikte, gjorde att jag totalt bröt ihop idag.

Det gick inte längre att stå emot. Att stå på City huset, En av Eskilstunas mest besökta gallerior, gråta hejdlöst och kramas med Mats. Det gör man inte utan att resten av staden vet det.

Jag vet inte om jag ska tacka för er omtanke eller om jag ska gråta för stadens djungeltrumma. Men ett ” skäms” på er nyfikenhet vill jag allt dela ut.

Strax därefter får jag ett messenger meddelande, från Kerstin, det var en fin julsång, då brast det igen. Tårarna rann, jag vet att det är ngt Kerstin skickar till fler, jag påstår mig inte alls vara unik och den enda. Men det värmde, hon kunde valt bort mitt namn,men icke. Tack Kerstin, du förstod nog inte hur starkt detta skulle upplevas för mig.

Mitt liv har raserat, IP adresser är spårade, många helt okända, några få mkt nära, skäms även på er. En fin adress i Västerås, En annan från Göteborg och en pilot. Undrar just om jag ska lägga ut bild på dessa Hen? stackars små krakar.

Men hur som helst,svaga människor utan begåvning blir mediaspridare och ljuvliga nättroll.

Men jag lovar, jag är på botten, så är ni nöjda? Hoppas ni sover gott om natten. Är ni stolta vuxna när ni tittar i era barns ögon?

Jag lever vidare, så som innan, mina vänner, kollegor etc står fast vid mig, men jag väljer att inte synas offentligt, för jag har inte orkat.

Många av de små människorna som skrivit är redan från förlorade liv, så ska väl inte göra ert liv värre?

Ni som läst, lyssnat och sett, ni skakar på huvudet,blir chockade, ni visar stark upprördhet. Då det hör till sak att jag levt 1.5 år med strikt regel att dokumentera och arkivera, exakt allt. Ni vet rollen att spela en roll, för att därefter utföra denna roll. Ja, idag är jag tacksam om vi säger så.

Min dörr står öppen för fler fina besökare!

Varma kramar /Minette

 

18 kommentarer

 1. Åh Minette! Det suger att vara offer för förtal – det vet jag av egen erfarenhet. Jag fick som ursäkt höra av kvinnan som skapade en skitsnacks tråd om mig som orsakade att jag bröt samman, fick panikångest attacker och blev sängliggande, att hon tycke att jag var så “stor” att hon inte trodde att jag skulle bry mig. Hon som hängde ut mig skrev sedan ett gulligt blogginlägg om hur hon “klantat till det” och fick jättemånga “Gilla” på det. Att mitt hjärta skadats, att jag fortfarande, 4 år senare dagligen tänker på detta och mår dåligt tro jag inte hon förstår. Jag har fortfarande inte fått veta innehållet i dessa 57 hemliga brev som skickats runt på Facebook om mig. Hon skrev att upprörda människor skickat dessa brev till henne. Vad handlade breven om? Vad är det jag anklagas för? Vad sägs bakom min rygg?
  Jag kommer nog aldrig att få veta – därför är det inte så lätt att gå vidare heller.
  Stor kram till dig Minette

  1. Hej Mandy!

   Tårögd läsning. det du, jag och många andra utsatts för är under all kritik. Att svaga ynkryggar ska få och sprida lögner,förtal utan påföljd. Sen bara lägga locket på och tro att de vunnit? Hur vill människor från hjärtat vilja vinna en sådan så kallad strid? Är det en strid att vara stolt över. Nej, usch och fy för dessa svagt begåvade människor.
   Styrke kramar /Minette

 2. Ingen ska behöva utsättas för det som du har drabbats av. 2018 kommer bli ditt år Minette. Jag finns här för dig om du behöver en axel att luta dig mot.
  Kram ❤❤❤❤❤

  1. Fina du, Ann-Charlotte!
   Tack för allt du gör. Det betyder så mycket. 2018 kommer bli något utöver det vanliga. Kramar

   1. Jag tror knappast det du gjorde mot Christina Scolin glöms bort redan 2018. Nej det kommer du få dras med väldigt länge. Kanske hela din karriär? Med all rätt. Konsekvenser kallas det.
    Mvh Cassandra.

    1. Hej,
     Vem säger att det ska glömmas? Det är nog inget någon av de inblandade som önskar. Speciellt inte jag, hur ska då min blogg kunna leva vidare? Ditt intresse, dina inlägg ger mig läsvärde, nyfikenhet och det du minst vill, framgång! Kärlek och tack för att du lägger din energi på mig!
     Hälsa!
     Kram

  1. Hej Susanna!
   Tack från hjärtat av dina rader.Detta är något ingen ska drabbas av. Jag kommer aldrig som sådan onda människor, men jag kommer lära mig och har lärt mig mycket.
   Kramar Minette

 3. Helt förskräckligt hur vissa människor kan bete sig så illa och skadar en hel familj på detta sätt. Som jag sagt till dig tidigare, du är en sann entreprenör uti fingerspetsarna och en stark kvinna. Hoppas verkligen du får ett lugnare år 2018. Var rädd om dig!

  1. Jag är inte så säker på det… bara bli bättre är nog önsketänkande för någon som har gjort bort sig så fruktansvärt. Vidrigt beteende har vidriga konsekvenser.
   Mvh Cassandra

   1. Men hej Cassandra, men kanske skriva ditt riktiga namn?
    Lägga fram några skrifter? ja du rara, kanske ska vi ses på en fika “igen”.
    Jag mår så väl, men hur mår du? Det brukar heta, kasta inte sten i glashus, Love IP adresser, utredningar och sanning.
    Hälsa den lilla!
    Ta väl hand om dig, det blir bra jag lovar!

 4. Förtal? Stackars Minette? Haha ursäkta men det är rätt åt häxan. Det hon gjorde mot Christina Scolin är oförlåtligt. Och så illa som hon har behandlat medarbetare, praktikanter mm…. Tillslut slår det tillbaka.

  1. Häxan?
   Tuffa ord, söt säger jag!
   Den “lilla” praktikanten har missat en liten liten detalj! Men ack så viktigt.
   Bäst av allt, underlag! Och du vet.
   Ta väl hand om dig och den lilla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *