Det skär i hjärtat, att säga hej då!

10 dagar med en uteliggare!

Med blandade känslor ska jag lyckoönska denna fina 60 åriga farbror till en ny utmaning.

Det har varit 10 lärorika och känslosamma dagar. Så många skratt men även så många tårar.

Farbrons resa är så intressant att lyssna på. Han berättar om nära och ytliga bekanta, samt gemensamma vänners bekanta, som passerat hans liv, bland annat Magnus Uggla.

Jag ser hur hans ögon skiner upp och han säger, Magnus var en skön snubbe, fin omtänksam och fullt med galna upptåg.

Han fortsätter att berätta om fler kända namn och deras upptåg. Jag ler och tänker, att så olika deras liv blev.

Hos min farbror finns ingen bitterhet, utan enbart stolthet att dessa personer passerat hans liv, han visar äkta glädje för deras framgång.

Dags för flytt!

I morgon flyttar han in på ett boende, vi ska säga hej då och jag ska nu klippa banden för att kunna sträcka ut min hand till nästa behövande.

Banden klipps väl kanske inte helt och fullt. Men det ska göras.

Något jag lärt mig under alla år som frivillig hjälpande hand är att finnas där men att berörda behöver hållas på avstånd.

Oavsett skäl,så finns alltid risk att annars bli en skälpande hand istället för en hjälpande hand.

Jag ler, jag minns förra helgen. Vi hade lördagsmys, tittade på mello. Åt gott och lite så som livet ser ut för många runt om mig.

Jag tittar på familjen, blickar säger mer än ord, sagt och gjort, 30 minuters senare sitter han i vår soffa, bryter arm med döttrarna och berätta för hela familjen om sin son, sina barnbarn och sitt ursprungsland. Under hela samtalet snurrar han på sin ring, han avslutar med att visa den för oss och säger. Vi var gifta så länge, hon var en underbar fru, men cancern kom och hämtade henne,allt för tidigt. Hans ögon glänser och han han säger, jag kommer aldrig glömma henne hon var mitt allt.

Flickorna lyssnar och och ställer så många frågor.  Jag är så tacksam att jag fick gåvan att brinna för behövande.

I denna ” farbror” finns så mycket kreativitet,  rörligt intellekt och sådan nyfikenhet.

Handen på hjärtat, jag är riktigt stolt över min insatts.

Jag sträcker på mig och fångar energi och styrka för att ge fler människor i behov min hjälpande hand!

Varma kramar Minette Tigerfalk

 

 

 

13 kommentarer

 1. Underbar och inspirerande läsning. Tänk vad mycket vi har att lära om varandra alla vi medmänniskor. Tänk om alla kunde ge av sin tid att se människan bakom fasaden, att hjälpa, att finnas där och att lära av varandra. All kärlek till dig och all lycka till till farbrodern ❤️

 2. Hej Mallan, tack rara för dina rader.
  Det är en tung dag att lämna honom, men ändå så lycklig över att få se hans framtid ljusa.
  Varma kramar Minette

 3. Fint skrivet, hoppas det inspirerar andra, du ÄR en inspiration och framförallt en förebild vad gäller en hjälpande hand, att se människan här och nu. Det krävs bland annat mod, stort engagemang, god människosyn och stort varmt hjärta för att kunna göra det du gjorde för mannen ❤️

  1. Hej Ellinor!
   Tack från hjärtat. Blir rörd av dina rader. Jag kämpar för mig själv och alla runt om mig. Ingen, absolut ingen ska sova ute.
   Varma kramar Minette Tigerfalk

 4. Så vackert gjort, låta honom komma hem till dig och din familj. Dela eran mysiga kväll med honom. Så mycket kärlek ❤️

  1. Hej Monica!
   Tack rara för dina rader. Jag önskar jag kunde göra så för fler. Men några är bättre än inga. Det ger så otroligt mycket tillbaka. För varje nytt möte med någon i behov, så lär jag mig så himla mycket mer av livet och vad som är viktigt. Kram till dig, /Minette Tigerfalk

 5. Vilken fin och hängiven kvinna du är. Samt att du har tilltro och öppnar ditt hem för honom. Det värmer mig att det finns sådana som du, som har energi och möjligheter att hjälpa på någon i nöd på ett sådant storartat sätt. Härligt att mannen fått boende och att du ser framemot nästa hjälpinsats. Du är en hjältinna.
  Dagens Ros till dig!

  1. Tack rara Annika!
   Från hjärtat, så mkt tack för dina rader. Det känns så skönt att få höra jag gör rätt. Det finns ju personer som tycker jag är helt galen för att jag gör det jag gör. Men jag tänker fortsätta så länge jag bara kan. Ingen ska behöva fara illa.
   Varmt tack, kramar Minette Tigerfalk

 6. Så otroligt fint skrivet, det berör verkligen! Kommer bli tomt utan rara mannen <3 värdens finaste mamma, du har ett hjärta utav GULD & du är så underbar. ❤️

  1. Älskade dotter!
   Det kändes lite konstigt i morse. Det vill jag lova.
   Även du har ett otroligt stort hjärta i guld för dina vänner, medmänniskor och djuren runt om dig.
   Älskar dig från djupet av mitt hjärta.
   Kramar Mamma

 7. Så fint gjort och så mycket du❤️ Den här mannen kommer ha ett minne för livet i och med vad du och din familj gjorde och tog emot honom med en varm famn. Härligt läsning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *