Blygdläpps förminskning och intima samtal, vad händer?

Vagina åtstramning, blygdläpps förminskning, intima samtal hjälp, jag är terapeut…! 

Att driva salong innebär många möten med kvinnor. Möten där vi blir öppna och det leder till bl.a intima samtal. Något som varit en stor snackis runt mig är just de “trenderna” som verka kommit för att stanna. Det handlar om vagina åtstramning, blygd läppförminskning och analblekning. 

3 samtalsområden som är väldigt laddade. Många är för, många är emot. Men ändå så intressant att så många pratar om det.

Då jag ofta fått frågor om det. Så  jag blev nyfiken att veta mer.

Så under 1 år har jag “ramlat” in på samtalet, för jag vill se och höra, riktigt på djupet lyssna in. Vart står kvinnor i frågan, ingrepp eller inte?  Och vad tycker ni män?

Det har varit 1 år av många intressanta samtal. Det blir många olika reaktioner. Många kvinnor avslöjar sig snabbt genom att kunna så extremt mycket in i minsta detalj, så jag nickar och tänker, Okej! 

Många andra kvinnor blir väldigt frågande, va? Gör kvinnor sådant? Många har starka åsikter. 

Det är väl fantastiskt att vi har så många “vänninor”som berättat” hur det är?

Och vet ni? det är just exakt det som gör mig så ledsen, varför kan vi kvinnor inte prata öppet om det? Om det nu är ett så stort problem? 

för visst är det väl så att om du knipsar av dina inre eller yttre blygdläppar eller får hjälp med en åtstramning så är det väl för att det finns ett behov? Eller har det gått så långt att vi kvinnor har så skev syn på oss själva och gör det för att det finns ett gäng hjärnspöken som tror att du ska må bättre efteråt? Jag har ingen aning. Men en sak tror jag, att det gör ont!

50 /50 

Jag är både för och emot. Jag skulle aldrig döma. Men jag skulle fråga bakomliggande faktor till varför det blev ett ingrepp.

Men hur vanligt är det då?  

Du knackar ju inte på hos grannen och säger. Tjena, hur ser dina blygdläppar ut eller än värre så ringer du väl knappast svärmor och frågar, vet du vart jag kan bleka min anal? Så ja, det är ju bra att google finns.

Lika så är det med klimakteriet. Vi smyger runt, skäms.  – Mer om det under dagen i kommande inlägg. 

 

Så sagt och gjort, jag går ut på google!

Nu ska jag läsa på om intim kirurgi. Hur stor efterfrågan är det i det verkliga livet? 

På återseende/ Kramar Minette

 

 

Kommentar

  1. Jag tror många tror de ser onormala ut för att porrskådisar ofta ser likadana ut. Precis som de andra bilder vi oftast ser med modeller. Det är slät hy, så där “frisk” solbrun etc. Hör ofta kommentarer om att killar tycker det är äckligt med hår på fiffin (till och med från dem som själva är superhåriga, men på män är det ju “ok” på ett annat vis). Och vad kommer efter att håret rykt? Då granskar man blygdläppar, färg, storlek etc och ser de inte ut som i porrens värld så tror man det är nåt “fel”. Jag dömer ingen som gör det. Det är inte en individ som bär ansvar för en skev struktur. Däremot skulle jag önska att fler vore nöjda och att fler killar hade en verklighetsuppfattning som stämde med just verkligheten. Så slapp många må dåligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *