Verklighetstrogna dockor som visar ett tydligt underliv, vad anser ni om det?

FULLT FART I DOCKFABRIKEN Skriver tidningen “Driva Företag” !

Hejdå, Barbie!Nu kommer  den nya verklighetstrogna dockan – myIDolls. 

Det är Trebarnsmamman Julia Taube som år 2011 tröttnade på dockor med orealistiska skönhetsideal. Sju år senare finns det håriga könsmogna dockor till försäljning. 

Det är  barbiedockor som ska likna en riktig docka. Fullt välutvecklade med både  bröstvårtor och kön – och med olika hudfärger.

Då jag skriver en del om just kvinnas underliv, klimakteriet osv så kunde jag inte annat än lusläsa denna artikel och försöka få mig till att veta vart jag står i detta. Men nej jag är vilsen. 

Hur kommer mannen att se ut? Blir det en PTV eller PTH? Rörlig eller inte rörlig?  

Ska det vara så Verklighetstrogna dockor som möjligt så bör det fullföljas, så jag väntar med spänning när mannen med den lilla och stora snoppen och kvinnan med de mindre fasta brösten kommer.

Nu har jag inte sett alla dockor, men hur blir detta?

Det är alltså dockor som ska föreställa hur en vuxen kvinna ser ut?För att inte ge en skev bild och ge oss falska förebilder. 

Men då behöver jag gnugga mina ögon, fundera och försöka minnas…

Såg min kropp ut så där? Vilka tankar hade jag som liten, när jag lekte med min dockor?  

Minns inte fullt ut , men en sak vet jag, jag blev inte chockad att jag fick könshår. Det liksom förstod jag bara av att leva i livet. Jag föddes 1967 och sett många nakna kvinnor genom åren.På 70 – talet skulle kvinnan visa upp ett väl behårigt kön, men det kunde inte jag, för så där mycket hår har jag nog inte ens på hela kroppen. 

Tack gud att dockan inte fanns då, tänk vilka komplex jag skulle fått hängande över mig.

Tänk att tro att alla kvinnor ska ha så där mycket hår, så där fast bröst och platta magar.

 På denna dock blir det både hiss och diss..

Så här säger Julia Taube – vi är idag medvetna om hur reklam och media påverkar oss vuxna och hur vi känner för våra egna kroppar.
– Och vi vill bespara våra barn från mediebilden att alla ska se ut på ett visst sätt och vara smala, men så sätter vi sådana här leksaker i händerna på dem, för dem att spegla sig i när de är som mest påverkansbara. Det kändes inte helt bra.

Jag bara undrar, menar Julia att dockan nedan är tjock? Dockan är så mycket smalare än övervägande äkta kvinnor..Nej Julia, gör om gör RÄTT! 

Men i övrigt, älskar jag Julias vågade affärsidé, driv att visa att ingenting är omöjligt. Det skulle vara en dröm att få träffa henne, ställa mina frågor och få mig att förstå. För när jag får svar, är jag inte sämre än att ändra mig. 

Jag har ju dock bara läst en artikel som en journalist valt att skriva med sina ord! 

 

 

Kramar Minette Tigerfalk 

 

4 kommentarer

 1. Nej jag ser ingen mening med verklighetstrogna dockor. Vissa saker i samhället går till överdrift. En docka är en docka och en verklig kropp något annat. Jag gillar Barbie och har även sedan småbarnårsen förstått att vanliga kroppar oftast inte ser ut som Barbie.

  1. Hej Paula,
   Tack rara för din kommentar. Jag har precis suttit med mina barn och visat och vi har pratat om hur dem ser på det. Både tyckte det var “äckligt” frågor som varför? Små barn ska väl inte leka med dockor med könshår.
   Ja, vad kan jag säga mer.
   Kramar

 2. Jag tycker att det verkligen är en bra idé. Visst att en docka är en docka, men wow vilken idé. Tycker att det ska finnas många olika typer av dockor, mullig/smala, rödhåriga, blåhåriga osv. Då det finns många olika individer i vårt samhälle skulle det vara bra med likaså dockor. Att barn redan i tidig ålder får lära sig att alla är olika och ser olika ut. Tycker att detta var en sååå bra idé.

  1. Hej Zanna,
   Tack rara för ditt inlägg. Så tänker även men. Att säga att de gjort mulliga dockor och att dem är så smala då.. det stör mig.Jag ska köpa några dockor, träffa några barn och vuxna, ha en debatt och lyssna in. För oftast handlar så mycket om “nytt är otäckt!. Jag ska se läsa och lära,
   Kram Minette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *