Empatistörda journalister njuter utan samvete.

Empatistörda journalister ,leker vänner och trampar på människor!  

Varför är jag på bild med Lasse Kronér?

Vi klär i gult, så är det!
Två glada energi spridande eldsjälar drabbade av falska påståenden!

Tänk att sälja ett scoop? Drevet är fort igång när journalister bara ser om sitt eget.  Men vad händer den uthängda individen?

Jag har under en tid tänkt, funderat och följt journalisternas vrede mot sig själva, deras misslyckandes flyttas över till andra. Vart finner jag yrkesstoltheten hos de undertecknade? Nu gäller detta inte alla,långt ifrån alla. För jag vet precis som ni. Att det finns många, väldigt många som hanterar sitt yrke som journalist som det bör. 

Att idag bli anställd i yrket är svårt, så varför, när du väl är där, kastar du bort din chans? Skriv inte det andra vill läsa, skriv det du vill skriva och kan leva med!

Många har hängts ut genom åren, vems tur kommer, vem är nästa?  

Tänk att vara först med den snaskiga detaljen? Att få se sitt namn under en artikel eller en bild? Ert levebröd – det kan jag respektera men.. Vart tog den goda journalistiska etiken och moralen vägen? 

Hur mår samvetet när ni sitter där i solen med er nygrillade oxfilé och vet att den är köpt av pengar ni fått i ert arbete där ni fördärvat någons liv? Mår ni verkligen så himla bra då? Nej tänkte väl det (vill jag skriva). 

Men jo, ni mår bra, så bra som ni kan med ert förstånd. 

Att Lasse Kronér blev oskyldigt uthängd  kan knappast vara förvånande. Innerst inne visste vi nog alla att historien inte höll och att han var oskyldig. Bakom eländet sitter kanske en bitter person som önskade få lite uppmärksamhet. Skäms, ja skäms alla ni som ens tänkte tanken att tro på skvaller, förtal och dumheter. 

Har ni journalister ringt och bett om ursäkt? Har ni förstått vad ni skapat honom och så många fler?  Hur tror ni han, familjen nära anhöriga, vänner och kollegor har mått?

Jag blev så arg, riktigt riktigt arg när jag ser löpet..och exakt där och då bestämde jag mig. Nu är det dags, dags på riktigt att sätta ner foten och trampa tillbaka. Men först i rätt ordning. 

Tack Lasse för att du orkade! Så ledsen över att du drabbats av detta elände förtal och smutskastning! Du är och förblir en förebild. Att hängas ut på falska grunder, eller rent av över huvudtaget säger så mycket om de små, mkt små människorna runt om oss.

SKÄMS ni journalister och press som inte gick djupare i er granskning – för ni vet bättre än någon annan att det är er skyldighet att göra det.  

Och vet ni, oavsett sanning eller inte så får ni här ett tips. Läs på, var realistiska i er bedömning, ställa er frågan ” kan detta verkligen vara sant”. Ganska snabbt har ni svaret. 

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/ngKw9m/lasse-kroner-om-anklagelserna-jag-har-aldrig-sextrakasserat-nagon

Nej, vi ska låta inte sociala media hänga ut personer i en offentligt rättegång. Det är inte så vi sköter våra rättsprocesser i Sverige. 

Rättegångar via social media där trollen får härja fritt är inte rätt väg. Tvister skall avgöras på fakta och bevis av kompetenta fackmän.

I det civiliserade samhället ska rättegångar genomföras med stöd av lagtext inte pöbelns anonyma tyckande via nätet. PUNKT! För jag vet, som så många andra, finns inget intresse till rättegång, ja då finns det nog heller ingen sanning!

Vecko och dagstidningar väljer konsekvent att vid upprepande tillfällen skapa säljande rubriker som lockar köpare, som i sin tur i största sannolikhet tror att det som står i press är sant. Ni läsare som går på detta, förlåt min fråga. Men lider ni av svag begåvning eller saknar ni sunt förnuft? 

Vi ska följa lagen, låta rättsmaskineriet åtala det som är brottsligt. PUNKT! För jag vet, som så många andra, finns inget intresse till rättegång, ja då finns det nog heller ingen sanning!

Vi har sett i fall efter fall nu, fått se prov på hur vecko och dagstidningar vid upprepande tillfällen valt säljande rubriker som lockar köpare framför de pressetiska reglerna.  Det är dessvärre så att många läsare fortfarande tror att det som står i tidningen är sant. 

7e38d58g

som är gifta, sambos och vill ha en date, skriva du är en milf… och så mycket mer, någon från tv,någon inom musik,  någon är journalist, någon från en tv serie..ska dessa krakar som försvann i och med ovan hängas ut.. är det så vi ska agera?  

Fanns många i samband med me too som kunde fått det tufft, tufft på riktigt..är media rätt väg att ta det i?

Eller vad tycker ni?

Lasse är tillbaka i branschen…För Lasse är känd,men ge honom alltid en extra tanke och kram om ni möts, för även ni, som mig förstår, att insidan tar tid att läka! 

Självklart får ni göra detsamma med mig.. läkningen tar tid, men inte samma sak som om det media skriver är sant! Jag kommer inte lika lätt tillbaka…för jag är inte känd!

Tårarna rinner ner för kinden, mina tankar går till Lasse och andra som drabbats av detta elände!, för jag vet, vet exakt hur det känns när andra tittar och visar misstro! 

För mig pågår det ännu..för lite drygt 2 veckor sen lämnades en 86 sidor ( ja ni läste rätt 86 A4 sidor ) om stark hot bild mot mig. Detaljerat hur jag ska mördas. Hur kan man kalla sig frisk när man startar ett sådan drev?

Men nu finns även många bevis..som kan leda till åtal..men hur?

och så från mina vänners vägnar – dem vill inte välja sida, dem vill vara opartiska så sluta kontakta dem för att upplysa om osanningar. Jag vet, för dem är mina vänner!

Jag vädjar till er alla, dela mitt inlägg för nu måste det bli ett slut!

Inom kort  – del 2

Kram Minette

 

9 kommentarer

 1. Att starta ett drev mot någon som sedan får en massa hot av deras trogna följare pga det som skrevs….det borde vara straffbart. Det är inte klokt hur fort ett liv kan förändras till det negativa när ”någon” får för sig att skriva och hänga ut en annan människa med sin ”sanning”… drevet hakar på på nolltid… fruktansvärt!! All styrka till dig Minette ❤️

  1. Tack för ditt stöd.
   Många väldigt många har redan hört av sig, alla säger samma sak – Nu får det vara nog!
   Startar man ett drev och väljer att fortsätta då får man faktiskt ta konsekvensen för det, så är det för alla. PUNKT!
   Kramar

 2. Men vad tusan! Trodde allt hade lagt sig men tydligen inte Det är oerhört! Man blir rent ut sagt förbannad! Undrar om dessa ”människor” sover gott om natten? Hoppas inte det!! Styrkekramar till dig och din familj!

  1. Hej Ann-Britt och varmt tack!
   Till vår sorg får jag tyvärr säga, nej det fortsätter.
   Och bakom det vuxna personer som tror sig ha rätten att förstöra och förgöra någon annans liv.
   Men nu råkar det vara Minette som blir utsatt och jag är tigrinna för rättvisa..så var så säker, det kan ta tid..men skam den som ger sig!
   Kramar

 3. Väl rutet Minette!
  Stå på dig och fortsätt gå med rak rygg. Sanningen segrar oftast till sist! Kram

  1. Hej Helena,

   Så mycket tack, jag ska kämpa och kommer fortsätta gå starkt ock rak. Det kommer stunder när ryggen kröker, men alla ni fina läsare får den snabbt att resa sig upp igen.
   Kramar

 4. Minette, jag blir så arg och samtidigt mycket oroad. Att man inte kan tänka längre än så. Källkritik, vart tog det vägen? Dock är det ju personer som är svaga, osäkra och har mindre intelligens som tror på allt som skrivs och framförallt hakar på drev.
  Varför vill man inte istället vara en förebild?! Det pratas så mycket om barn/ungdomar och näthat – hur vi ska få stopp på det, för det tycker vi ju alla är förskräckligt, vi ska hålla koll på vad våra barn skriver på sociala medier! Men vem ska kolla de vuxna, vad de skriver?!
  Som jag tidigare sagt, Du är otroligt stark och klok Minette.
  Jag är glad över att ha Dig som vän

  1. Tack fina Ellinor!

   Dina rader är så sanna. Vuxen mobben är extremt tuff och svår att hantera. Misslyckade små lortar som inte förstår sig bättre.
   Att personer ens vill tjäna pengar på detta är ju ett stort frågetecken bara det.
   Små små lortar som ner i dammen skall!

   Kram finaste vän,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *