Exklusivt samtal, polischef, trakasserier.

Exklusivt samtal med min vän och fd polischefen. 

Gela Forsell

Lördagmorgon, rörd till tårar.

Lördagmorgon och familjen sitter bänkad vid köksbordet, min vän Gela Forsell orkar trots omständigheterna delta i TV4 Nyhetsmorgon. Jag ryser i hela kroppen och tårar av både ilska och ledsamhet kommer fort.Jag beundrar hennes ork, styrka och mod, för jag har förstått hur tufft hon har det.  Jag är vansinnigt arg men håller ilskan inom mig, jag är van, det är bäst. Att vara arg och tappa fotfästet hjälper inte, utan det kommer en dag de onda får sitt straff utan att jag agerat. Jag väljer hellre att skriva av mig och hoppas att lortarna hittar min blogg. Gela är en människa av kött och blod precis som vi runt om, det är tufft eller rättare sagt, omänskligt tufft och hon behöver även få ro och stöttning av vänner som backar upp i alla lägen, inte bara i “nu-går-det-bra” lägen. 

Exklusivt är det rätta ordet!

Jag är stolt och glad över att jag fick ett exklusivt samtal med fd polischefen Gela Forsell om känslor, om vänner men framförallt om vad som väntar framöver. Vi faller in i en djup diskussion om att lita eller inte lita på andra, vi är båda eniga om att det är svårt, mycket svårt att lita på de runt om. Jag och Gela är vänner sen drygt ett år tillbaka, under det gångna året har vi delat allt från tårar, skratt och livets allvar, till den vidriga utsatthet vi båda drabbats av fast på olika plan. 

 

Svaga lortar och ni arbetar som poliser?

Att det är olagligt det som pågått finns ingen tveksamhet i, det finns bara tveksamhet i de svaga fd kollegorna och dess mobb som kom för att ta följe, år in och år ut. Jag skriver inte så för att jag har hört, utan för att jag är väl insatt. Det handlar heller inte om alla inom polisyrket, långt därifrån. Dessvärre är det mer än tillräckligt att de små lortar som finns får vara kvar i tjänst. Det har pågått länge nog och pågår fortfarande, ytterst ansvariga för att denna hemska kultur tillåts uppstå och fortgå är de chefer som valde och fortfarande väljer att vända ryggen till. Deras svaga agerande förgör och förstör Gelas liv. Är man polis och därtill chef har man ett särskilt stort ansvar att se över alla anmälningar som inkommer. 

Ni klena ryggdunkare som följer dessa svaga chefer, ni gör även er skyldiga till brottslig handling. Kan ni leva med att ni förstör en människas liv? Tänk att det plötsligt händer er, er familj eller era nära, skulle ni blunda även då? Troligtvis, för som sagt, ni är fega lortar som verkar trivas i ondska och hemskhet. 

 

TV 4 vågar lyfta fakta och sanning, vems tur är det nästa gång?

Varmt tack till TV4 som allt som oftast vågar ta bladet ur mun för att lyfta sanningar.  Läs att jag sa – oftast, inte alltid.

“Kränkande särbehandling, mobbing och trakasserier på jobbet är en vanlig anledning till att vi blir sjukskrivna för utmattning. Gela Forsell Öman var polischef på rikskriminalen, det som idag kallas Noa. Hon vittnade om hot, sexuella trakasserier och repressalier från sina chefskolleger och blev sjukskriven för posttraumatisk stress och utmattning. Nu har Försäkringskassan slagit fast att det hon utsattes för gav sådana medicinska besvär att hon har rätt till ersättning.” ( Kopia på text från tv4 nyhetsmorgon).

 

10 kommentarer

 1. Ja – det är inte en sekund för sent att Stockholmspolisen får ögonen på sig. Det som Gela berättar om har vi stockholmare fått höra talas om så länge vi har levt. Kanske sedan kåren startade? Äh, det vet jag inget om – men vi behöver poliser man inte är rädd att ringa.
  Det är viktigt med en poliskår som är transparent, sann och jämlik.

 2. Det är även mer regel än undantag att de även tar emot pengar för att släppa ut info. Vem vågar ringa polisen? Hmmm

 3. Stockholmspolisen och polismyndigheten i Sverige har blod på sina händer. Mycket grova brott har begåtts och begåtts inom polismyndigheten mot kollegor eller i polisfamiljer mot sambo fruar och barn.
  Internutredningen SU fungerar inte utan stinker av beskyddarverksamhet.SU anlitar istället den egna underrättelsetjänsten för att trakassera och hota kvinnor till tystnad. Flera har drabbats av livslånga skador som PTSD. Hur länge ska det få pågå? Jag känner in i märgen när jag läser detta för jag utsattes 2008 av en mycket grov våldtäkt av min dåvarande sambo .Efter anmälan har jag förföljts och hotats och trakasserats . Jagats som ett djur och polisen har i högsta grad varit inblandad. Bombhot och mordbrand mot bostad och skyddade boende.Adresser som ”läckte”från SU .Bilder från rättsintyg på mitt sargade våldtagna underliv som spreds på nätet .Lidandet går inte beskrivas med ord! Utredaren vid SU läckte uppgifter till en prostituerad kvinna som förövaren och min exsambo anlitat,mot sexuella tjänster. Och åklagaren vid SU greps samma dag han la ner den grova våldtäktsutredningen för sexköp. SU utredare och dess åklagare är inte trovärda och inte polismyndigheten .Varje nedlagt ärende är en mänsklig tragedi. Detta är poliser som ska lösa andra brott! Som ska lösa andra våldtäkter. Hur ska det kunna ske när inte de egna leden är fria från våldtäkter,misshandel och kränkningar?Jag spelade in när min x sambos kollega mordhotade mig .Inget har hjälpt.Jag har rättsintyg,vittnen tom min ex sambos erkännande vid första förhör. Men SU lade ner. När jag läste raderna ovan rann mina tårar i medkänsla för jag vet hur det är .Jag har själv utsatts. Gela,att du vågar stå upp ger fler mod !!

  https://www.inblick.se/nyheter/2019/02/07/rontgen-skelettskador-kan-vara-fran-sexuellt-vald

  http://www.inblick.se/nyheter/2017/12/07/polisens-trygghetsavtal-hindrade-inte-polisvaldtakt

  http://www.inblick.se/nyheter/2019/01/04/polisen-klarar-inte-av-att-utreda-sig-sjalva

  http://www.inblick.se/nyheter/2017/07/20/internutredande-polischef-inledde-relation-med-anmalare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *