Här gömmer sig allt ett lik i garderoben…

 Hur ofta hör vi inte denna mening?

Ett lik i garderoben, eller som jag brukar säga. ett monster i garderoben.

För hos mig finns både monster och mal… men tack gode gud inga lik.

Dessa monster lägger alla kläder precis högt och lågt, ingen ordnings alls. Jag tvättar viker, hänger allt så fint. Nästa gång är allt en salig röra. Kläder överallt men inte där det förväntas vara.

Och alla toppar som blivit för korta? malen gör sig snabbt påmind, dessa otyg äter sig nedifrån och upp. Toppen har inte krympt, och magen är inte rundare, det är malen som gör sig påmind. PUNKT!

Men oavsett monster mal eller lik, så fattas det alltid kläder.

Varför har jag inga kläder, känns den igen?

Japp det gör den. Hur ofta står jag inte där i garderoben, frustrerad, irriterad och nästintill gråtfärdig? faktiskt rätt ofta. Aldrig en rätt uppsättning till rätt tillställning, hur kan det vara så här. Varför  har jag aldrig några kläder att ta på mig?

Hur många gånger har jag inte stått där, för ful, för röd, för kort, för lång…rent av, för fel! Det har väl hänt även er?

Jag vet, det händer ofta i kvinnans liv. Intill står oftast mannen, men va? du har ju hur mycket kläder som helst, du kan öppna egen butik, sälja av alla kläder skor väskor och smycken…den mannen ligger då och där sällan på topp kan jag lova. varken hos mig eller några andra kvinnor. Ni män måste förstå, en kvinna har alltid för lite av allt ovannämnda.

Eller kan det rent av var så att det är EXAKT just det jag har? Kläder kläder och åter kläder.

Det är ju det som är det sjuka i hela situationen. Jag är lycklig ägare av en mega garderob. Slutade räkna klänningarna när jag kom upp till 50 st. Och så är det från top till tå.

Men så i lördags tröttnade jag på att aldrig har några kläder. Min garderob, är lite som “jag ser inte skogen för alla träd”. Nu måste det till att rensa.

Här står jag nu 2 dagar senare.  Ordning och reda. Ser helheten direkt jag kommer in. Men..ja men..hur är det möjligt?

Garderoben är fullproppad, så mycket fint. jag skulle ju rensa. Vänder mig om och hinner tänka, jösse, vart fick allt detta plats? För utanför ligger det högvis med kläder. Innan jag ångrade mig, sprang jag snabbt och hämtade svarta säckar. 5 välfyllda säckar.

Och till sak…denna dag började med ” suck jag har inga kläder att ha på mig.

Någon som sett min garderob? ler! Nu ser även jag den. Mitt hem är fyllt med kläder, väskor, smycken make up och hudvårdsprodukter, skissar just nu på ett helt nytt “Accessoar rum”. Det blir ett litet mindre rum á ca 35 kvm.

 

 

Varma kramar

 

 

6 kommentarer

  1. Du har ju liksom en egen liten privat boutique! Och få till ett accessoarsrum till det… halleluja! Härligt gumman ❤️

  2. Ja, men jag har det ännu värre! Jag har gått ner 33 kg i vikt under det senaste året. Om man håller sig till regeln att 5 kg = 5 cm = 1 klädstorlek.. Ja då kan ni tänka er! Jag är sex storlekar mindre nu än vad jag var för ett år sedan. Det är kläder – hur mycket kläder som helst – för alla årstider och alla storlekar – precis överallt. Och precis som du Minette – har jag ingenting att ta på mig.

  3. Jadu din garderob är inte så liten kan jag ju bara säga men kan kännas härligt att få rensa ibland, ut med det negativa och in med ny positiv energi ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *