Kompisvecka, EskilstunaGUIF, finns det fler Flickor -08?

Snabbt godmorgon  och några få rader om gårdagens, härlig lördag!

Börjar dagen med att packa väskan för att ta mig till Strängnäs tillsammans med ett laddat – 08 gäng. Åter dags för att sitta i hallen och följa laget med spänning.

Möts av en relativt tom hall, som snabbt fylls på med förväntasfulla pigga tjejer och stöttande föräldrar. Det är verkligen härligt att se hur generation efter generation formas för vårt älskade handbolls Sverige.

Tacksam att det finns så många frivilliga vuxna som finns för våra barn, vecka efter vecka. Utan alla dessa eldsjälar skulle det inte vara möjligt att så många barn och ungdomar fick chansen att utvecklas, formas och framförallt bygga en sund livstil. Med träning, laganda och glädje.

Tänk om vi fick in ännu flera barn/ungdomar i Eskilstuna GUIF

Det finns lag för alla. Som 5-6 åring kan era barn vara med i bollskolan. Trivs barnen så finns därefter baskurser,E-ungdom och D-ungdom för barn mellan 7-10 år, därefter följs utvecklingen i C,B och A ungdom.

Nästan vecka håller GUIF kompis vecka. Kom gärna ner till hallen och titta, testa och låt era barn bli en del i vår familj.

Nedan kommer punkter ni säkert redan vet. Men påminner igen om att fysisk aktivitet är bättre än många piller!

■ Regelbunden fysisk aktivitet ger betydande hälsovinster. Hjärtats slagvolym ökar, hjärtfrekvens, blodtryck och koncentrationen av stresshormoner i blodet minskar i vila och under lätt fysisk aktivitet, vilket även minskar belastningen på hjärtat. Hög fysisk aktivitet kan minska risken att dö i hjärt-kärlsjukdom. Fysisk inaktivitet är å andra sidan en riskfaktor för ökad sjuklighet och för tidig död.

■ Regelbunden fysisk aktivitet är en av de viktigaste faktorerna för att bygga upp skelettets hållfasthet. Den som tränar i unga år bygger upp ett starkare skelett med högre bentäthet.

■ Känsligheten för insulin ökar vid regelbunden fysisk aktivitet, vilket motverkar uppkomst av åldersdiabetes och ateroskleros. Övervikt motverkas och risken för vissa tumörsjukdomar minskar.

■ Psykologiska effekter av regelbunden fysisk aktivitet är att de flesta upplever ett allmänt ökat välbefinnande och minskad stress. Andra effekter kan vara ökat självförtroende och ökad social kontakt med andra människor.

■ Fysisk aktivitet förbättrar balans och koordinationsförmåga, vilket är speciellt viktigt högre upp i åren.Aktivitet ger ökad muskelstyrka och ökar hållfastheten i senor och ligament, vilket minskar riskerna för krämpor i rörelseapparaten och för skador vid fallolyckor.

■ Rörelse är en omistlig del i barns motoriska, sociala och personliga utveckling. Rörelse har en grundläggande betydelse för energibalans, fysisk prestation och för kroppsutveckling.

■ Den tid som skolämnet Idrott och hälsa fått i timplanen räcker inte till för att kursplanens mål ska kunna nås. ■ Mycket talar för att en växande grupp inaktiva barn och ungdomar kommer att leda till allt fler vuxna med sämre hälsa. Vårt dagliga liv uppmuntrar sällan till fysisk aktivitet. Förbättrade kommunikationer – bilar, rulltrappor, hissar och liknande – leder till minskad aktivitet.

■ Bland skolelever i åldern 8–17 år uppgav en tredjedel att de hade ryggont och nästan hälften att de hade återkommande huvudvärk.

Investera i era barns hälsa, få in de i idrottslivet = Välmående pigga med minskad risk för ohälsa!

Nedan lite härliga bilder på hur härligt vi har det.

Hoppas vi ses i hallen nästa vecka.

Varma kramar

  

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *