Pappor har snopp, vi har möss, snabba svar blir lätt fel!

Pappor har snopp, vi har möss, snabba svar blir lätt fel!

När en liten tös säger till mig med stort leende, jag har sett min pappas snopp…Ähh okej säger jag lite snabbt och hinner tänka. Har denna familj totalt glömt att prata om att det finns snippa och snopp?

Snabbare en Lucky Luke skjuter jag med ett svar. Pappa har snopp vi mammor och flickor har Möss, japp MÖSS!

Stora ögon på den!

Hon tittar med stora ögon och brister ut, va? Har vi möss?

Återigen hinner jag tänka, men herre gud pratar  inte familjen om det mest naturliga?

Pedagogisk som jag “är”!

Enligt mig själv då. Så sätter jag mig ner, börjar förklara allt om blommor och bin, snippa och snopp fast tack gud på ett enklare vis. Lilla tösen sitter fortfarande med stora ögon och mitt huvud surrar, jösses hon har verkligen ingen aning. Dialogen fortsätter och då kommer flickans mamma in och vad tusan händer?Döör åter döör…Flickan springer vrålande och gråtande till sin mamma å brister ut. “Mamma, mamma, Minette säger ” när jag blir stor får jag en Mus i trosan, jag vill inte ha en mus, ni matar ju Molly( Molly är en bondkatt) med MÖSS! En något förvånad mamma tittar på mig  å brister åter ut i skratt och säger till sin dotter, kom hjärtat ska mamma berätta, du vet ju att du har snippa och pappa snopp, men några möss i trosan kommer du aldrig få! Och så avslutar min väninna lite snabbt, kom till mamma så det blir rätt, Minette är lite snabb ibland!

Ja, där stod jag som den pedagog jag är/Skämskudde fram Kramar Minette

 

4 kommentarer

  1. Åh det känns igen när Minette är i farten. Är inte tungan snabbare än tanken, benen snabbare än huvudet? Ja då är det inte Minette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *