Opium, Franska Reformerta kyrkan och Crisp Film

Opium, Crisp Film och Staffan Nordstrand!

Opium – Det är på en bar det hände, Fredde möter på Eva för första gången. Eva var helt ovetande om vad detta hotellbesök skulle leda till. Hon smickrades av hans berättelse och ser paradiset han målar upp som en dröm. Klart Eva hänger med till Thailand, men det hon inte vet är att exakt där och då rasar hennes tillvaro, för att bygga grunden till livet med  kriminalitet, osanningar och mängder av droger. Freddes koppling till den undre världen är något hon snart får erfara. Med andra ord, en riktig nagelbitare som ni fina läsare bör läsa  för att förstå vilken succé boken är och tv – serie Opium kommer bli.

 Nedan bilder på gänget som var eniga om mycket!

Som exempel ” vi behöver något nytt och fräscht” och det kommer det att bli och även lite rent och väldoftat..ler! Orka..

Här snackar vi röka,

Vilken kväll allt från Opium till blåbärspaj. Tog med mig fina Johnny och helt ärligt jag tog mig en fundera på om Johnny mer än läst boken Opium,  när han plötsligt står där i en kraftig rökdimma. Jag stirrar lite förundrat och när rökmolnen lagt sig, står jag ännu med öppen mun.Jag stirrar rakt in hans ögon och ser ett stort leende ta över och Johnny  brister ut – fan vad gott det är att röka blåbärspaj. Jag döör inom mig..Jag stannar upp och hinner tänka asså denna kille är för fan bäst i hela världen..Kärlek del lux. 

Jag håller hårt i boken Opium, då efterfrågan var stor. Rökat får de behålla själva!

Med vackra Delastacia! 

Får sällskap av snyggingen Delastacia.

Staffan Nordstrand.

Författaren till Opium är Staffan Nordstrand den före detta arbetsledaren inom byggindustrin. Staffan har själv befunnits sig i den gyllene triangeln. 

Tv – Serie.

Nu blir romanen Opium  Tv – Serie och igår fick jag äran att delta på Staffan Nordstrand och Crisp Film pressmingel. 
 Malin Tilja bjöd flott på mat, dryck och härlig energi  som fanns i mängder.
Opium av Staffan Nordstrand

Franska Reformerta kyrkan!

Vacker  och rogivande miljö,Franska Reformerta kyrkans bibliotek, stämningsfullt hördes kören sjunga ovanpå oss.  Här får vi en kort  men välfylld berättelse om kyrkans historia av Nathalie Dahlin Bengtsson.

Året var 1617

År 1617 kom Jean Bédoire, en fransk kalvinist, till Stockholm och blev sedan en av grundarna av ovannämnda kyrka. Under förföljelserna i Frankrike efter år 1685 flydde många protestanter bl.a. till Sverige. Karl XI förbjöd visserligen de franska reformerta protestanterna att hålla gudstjänst, men de fick en tillflykt hos de brittiska presbyterianerna i en tvåspråkig församling fram till Karl XII:s tid, då de franska protestanterna fick mera frihet. Så småningom kunde de börja fira sina egna gudstjänster enligt fransk ritual från den 4 januari 1724. Den första prästens namn var d’Artis (1723-1748). År 1741 blev kyrkan genom kunglig förordning officiellt erkänd.

År 1752 öppnade d’Artis’ efterträdare en ny kyrkolokal i Gamla Stan och en fransk reformert skola. Detta hus finns kvar, men är numera inte i bruk som gudstjänstlokal. När det blev möjligt år 1789, återvände de protestanter, som inte blivit rotfasta i Sverige, till Frankrike. Man byggde en ny kyrka år 1871 med adress Humlegårdsgatan 13, och den har varit i bruk sedan dess. Från 1724 fram till dags dato har mer än 30 präster tjänstgjort i församlingen.

Den 6 augusti 1894 blev kyrkans religiösa och civila rättigheter förnyade och är lika dem som finns i Svenska Kyrkan. Franska Reformerta Kyrkan står i ekumenisk förbindelse med andra kristna samfund i Sverige och har förbindelse med systerförsamlingar runt om i Europa. I Sverige är Kyrkan en församling inom Equmeniakyrkan. De senaste årtiondena har Kyrkan främst arbetat med diakoni och ekumenik.

Nu längtar jag och många med mig till Tv – Serie sätts i rull,stor varm kram till er fina / Minette

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *