Försäkringskassan den nya misstroendeklubben

Försäkringskassan – vems namn kommer härnäst? 

Försäkringskassan  – Brister det vet vi och hur kan de anställda skylla på systemet och dess regelverk? Att utgå och ha förståelse över att människor är sjuka eller lever med funktionsnedsättning och att vissa är föräldralediga är totalt utan existens. Alla ansökningar ska vändas och vridas och samtal på samtal som gör de drabbade totalt förvirrade och till slut vet de drabbade inget annat än att inte orka mera. Många orkar inte kämpa för sina rättigheter, så sjukt att KÄMPA ska behövas, många tar sitt liv, vad händer inom er då?

https://www.youtube.com/watch?v=Yvsa27rssqQ&feature=share&fbclid=IwAR1wzqcm-7CG81deJASNYQEbi5Ejz8YKyQcKA94HV_8lFqG4LV6sfNLEiPo

Försäkringskassan den nya misstroendeklubben.

Idag är misstron större än tilltron och viljan att hjälpa de redan så hårt drabbade.  

Jag undrar om du trivs på ditt arbete, om du går dit rakryggad och framför allt om du har yrkesstolthet? Är du stolt att titta dina klienter i ögonen? Förlåt en så  korkad fråga, det är klart du inte är, för du vågar inte ens boka personliga möten. Du har redan bestämt dig, du har en plan på hur du ska knuffa den redan så utsatta rakt ut för stupet. 

Dagligen möter jag drabbade! 

Så jag valde att ringa några samtal, alla exakt ALLA spelades in. Något jag är väldigt sugen på att  spela upp är ett samtal som pågick med handläggare på f- kassan, läkare och klient.  När jag lyssnade på det förstod jag att det brister även med empati, förnuft och värdegrund.

 Klienten – Jag orkar inte längre, ska även ett ljus för mig behöva tändas?  Jag tittar spänt på alla i rummet, och då strax därefter säger handläggare – Jag hoppas ditt ärende ska vara klart innan dess. Läkaren och jag tittar på varandra utan att säga något, vi blir fundersamma, mycket fundersamma.

Då förstod jag att det är så mycket värre än allt vi läser och hör. Vem drabbas härnäst? Du, jag, dina barn eller någon för oss  helt okänd, vem spelar ingen roll, men ATT det ska ske spelar roll. 

SKANDAL SKANDAL SKANDAL är exakt vad det är! 

 

Riktigt upprörd att så många ska drabbas!  /Minette 

 

2 kommentarer

  1. Har själv råkat ut för ingen förståelse fr f-kassan. 2013 blev jag utbränd o mådde psykiskt dåligt. Min läkare sjukskrev mig men f-kassan o deras läkare ifrågasatte läkarintyget trots att dem aldrig träffat mig. Jag mådde ju inte bättre efter detta beslut som tur var så fick jag hjälp av min bästa vännina så att jag kunde skriva en överklagan. I mitt tillstånd hade jag aldrig orkat gjort detta själv. Tänk alla dem som står helt själva utan något stöd. F-kassan har alldeles för stor makt.

    Nu är jag sjukskriven igen eftersom jag gått in i väggen för tredje gången. Fick ringa o tjata på f-kassan eftersom jag inte hörde något från dem. Dem skyllde på att dem hade så mycket att göra o inte hunnit med mtt ärende. Till slut fick jag mina pengar. Tog all min energi som jag hade. Får hoppas att det flyter på nu så att jag får trappa upp i min egen takt utan att dem ska läggas sig i.

    Kram

    1. Hej och tack för att du så öppet berättar. Det gör mig ont att läsa att ännu en till drabbats så hårt. Vi behöver hjälpas att år att säga nej nu. det har redan kostat för många liv. Stor varm kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *