havrepannkakor mumma, har ni tips på proteinpulver?

 Havrepannkakor 

Fyller kroppen med god mat för att snart vara redo att börja gymma, vilket jag älskar och saknat. Jag har haft lite otur en tid så kroppen har varit rejält ur balans helt utan träning och med dåliga kostintag. För två veckor sen började jag vända kosten till det bättre men tyvärr äter jag allt för mycket socker men det ska minskas. Men min erfarenhet, utbildning och livsstil så vet jag om något att det jag gjort är helt uppåt väggarna. 

För mig är träningen ett måste för bra välmående och jag behöver löpträna  för att rensa tankarna och få njuta av naturen. Gymmar gör jag för att bli stark och som bonus kanske lite tight. Just nu är jag trött, blek och otränad. Inte kul alls i min värld.

Jag fullkomligt älskar lätta snabba måltider fyllda med  bland annat frukt och bär.

Delar med mig av två enkla grundrecept för frukost eller mellis. 

Havresmoothie min egna favorit.

  – 2 dl äpplejuice 1 apelsin 1 dl havregryn 1 banan 1 äpple 1 näve grönt  1 dl  ( gärna frysta)  blåbär och hallon, ett till två råa ägg. Lägg allt i en shake och dryck sen väl kyld. 

 

Havrepannkakor.

 – 1 dl havregryn 1 banan 2 st ägg. Mosa bananen och därefter blanda ihop med ägg  och havregrynen. Låt det stå och dra någon minut stek sen på svag värme. Servera med frukt och färska bär. 

Mitt havremjöl.

Flickorna hemma älskar pannkaka och som många av oss vet  så är det inte bästa maten att servera . Mitt tips till er är att mixa eller mortla vanligt havregryn tills det blir havremjöl, byt ut socker och söta med vaniljpulver. Det enkla tricket går väl hem och flickorna märker ingen skillnad. Toppa gärna med hemmagjord sylt eller varma färska blåbär.

Letar ett gott och nyttigt proteinpulver, gärna vaniljsmak, tips? Ps det måste finnas på vanlig handel och var godkänt på livsmedelsverket. Vill säga inget från något annat land utan innehållsförteckning, bäst före datum osv. ds 

Nu ska jag fortsätta denna fina dag med skogspromenad och vila jag blir fullt frisk – kramar till er alla från mig / Minette

 

3 kommentarer

 1. Det finns verkligen en hel uppsjö med protein pulver och rent allmänt är de på vassleprotein både bättre i upptag i kroppen och smakar bättre. Gå in i en affär för kroppsbyggare så kan de och vill gärna hjälpa dig både i stort och smått.

  Hoppas du är mer på banan nu och redo för fajt. <3

  Själv reser jag inatt för att vila upp mig, även om jag har ett ”ärende” på vägen.

  1. Hej och tack snälla för dina tips. Ska jag gå in i en affär för kroppsbyggare, kan du filma det? hahaha..160 cm 50 kg slappröv passar väl inte där?
   Jag är redo för fight, måste bar hitta någon att fightas med eller mot. Ska nog reda sig snart.
   Ha en trevlig resa, vila och uträtta ditt ärende.
   Kram

   1. Haha, jag tänkte på fajten med att må bra. 🙂

    Och de kommer inte lyfta på ögonbrynen det minsta att du kommer in. De kommer bara bli glada.

    Tack! Karm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *