Nytt i mitt liv, inte så hemligt längre, folk ser.

Nytt i mitt liv, en ny känsla!

Då är vi inne en bit in i  Januari 2024 och jag ler lite finurligt.  Det har hänt så mycket nytt i mitt liv de senaste åren, saker som gör att man kommer till insikt, stillhet och genomtänkta beslut. Du vet känslan när du stänger en dörr för att sen öppna så många nya dörrar. En känsla som går genom hela kroppen av värme och välbehag.

Den där känslan alla borde få ha mellan varven, känsla av en speciell stund i livet fylld av lycka.

Dörröppnare!

Våren 2023 började jag leva, ja jag började liksom leva på riktigt. Jag har haft otroligt mycket sorg, oro och stress inom mig av många olika skäl.  Allt för många nära avled, jag befann mig mest på sjukhus av egna hälsoskäl och lite annat.

Så de sista åren har varit tunga, sorgsna och smärtsamma både fysiskt och psykiskt. Ja ni dem flesta vet!

Plötsligt en dag i Maj 2023 hände något inom mig och jag vaknade liksom upp. Jag minns den dagen som igår och kommer nog aldrig kunna glömma den. En rysning tog sig över hela min kropp, jag började darra, tårarna föll och med ett märkligt slut bröt det ut i skratt. Det ekade inom mig, det är över nu, Minette det är över. Nu öppnas nya dörrar till något nytt.

 

Finis Linis, Lina Ivarsson!

Jag ringde min absolut mest älskade väninna Lina, hon grät och jag grät och hon sa något klokt. Det är dina saknade som puttar ut dig i livet. De vill se dig må bra, vara glad och den där levande Minette igen. Hon som aldrig lägger sig platt, aldrig ger upp och ser inga motgångar.

Ja, så är det nog, jag lägger mig inte ner, ger inte upp för i allt jag gör finns det en glöd som ingen kan släcka.

Den där av eller påfarten de flesta missar, missar aldrig jag. Du vet när vägen hoppar och du faller i små gropar, du svär och byter fil.

Det gör inte jag, för jag gillar inte enkelt, jag gillar när livet liksom hoppar runt och hålen jag faller i är djupa nog för att komma till insikt om varför jag föll när jag klättar upp igen.

Jag minns vad läkaren sa, du är en överlevare, det är därför så mycket elände kommit till dig. Nu är du stark, den där gamla vanliga drivna kvinnan full med energi är tillbaka.  Nu i skrivande stund ler jag och blir varm inom mig.

Jag lutar mig tillbaka, tänker att ja, så är det. Jag mår bra, jag lägger inte huvudet på sned och vill inte att ni heller gör det.

Det är slut med dåligt samvete när ni frågar “Hur mår du? Och jag glad som vanligt säger, jag mår bra. Alltid har en skam och skuldkänsla kommit över mig, varje gång jag log, skrattade och sa att jag mådde bra fylldes jag av tankar, vad ska dem tänka, tro och tycka nu?

Älskar denna bild på oss från vårt ljuvliga midsommarfirande 2023.

2.0

Efter år av tankar, oro och allt annat som kommit i vägen mitt i livet, så tog jag tag i just den stunden som jag vaknade med känslan att någon eller några är här. Dessa några som tröttnat på att se mig ledsen, svag och vilsen i alla tankar.

Lina sa, vet du Minette, nu har du kommit ut i en ännu bättre version av dig själv, du är liksom 2.0 nu.  Jag log och tänkte, ja det passar mig, livet där jag lever som den energiknippe jag är och för mestadels alltid varit.

När du ler mot världen ler världen tillbaka!

Jag log och jag fick och får  många leende tillbaka, blickar och ord där samtalen blev av annat innehåll. Ryggdunkar, kramar och långa äkta samtal som gav mig mera energi och svar på att jag är på rätt väg.

Nyfikna ni!

Jag har sen dess allt som oftast varit glad, leende, strålar som en sol och verkligen varit och är JAG, mitt JAG, Minette. Då kom reaktioner, är du kär, vem är han osv…ja ni kära ni, ja jag är kär. Kär i livet, barnen och mig själv, vilket innebär att ja, jag är redo att bli kär i nya upptåg.

Ja okej då!

Ja, jo eller absolut det har kommit in någon och något i mitt liv. Plötsligt en dag nu  i December föll det på plats, jag sa ja och nu tar vi kliven in i ett nytt år med värme, lycka och tacksamhet. Så ert tissel kanske ändå är i fas med vart jag är, vem vet? Helt ärligt bara vi!

Nu ska jag luta mig tillbaka, avsätta kvällen för familjen och sen krypa ner i sängen och kika på Netflix.  Vilket är helt nytt för mig, mer om det kan jag ta sen.

 

Stor varm kram /Minette

 

 

2 kommentarer

 1. Du är så värd att vara Minette 2.0 ❤️
  Vilken vacker bild på dig och din vän i en årstid som jag älskar ☀️☀️☀️
  Njut fina du ❤️❤️❤️
  Jag önskar att jag också kommer dit där du är.
  Kramisar

  1. Hej Monica, och så mycket varmt tack.
   Det ska bli spännande att följa mig själv i mitt nya 2.0 och jag ska njuta.
   Du kan komma dit, men resan är brokig vilket den ska. Kan jag finnas för dig, få dig att hitta vägen? Ibland behövs det någon som puttar på.

   Stor varm kram fina du!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *