Sorgearbete pågår,så ledsen och tom

Sorgearbete pågår.

Fuck cancer

Tomhet.

Sorgearbete, en mycket närstående har avlidit. Allt för många år för tidigt, enbart 50 plus fyllda.Tomheten, uppgivenheten i sorgen är  påfrestande.Alla reaktioner är individuella. Mina tankar går till min kära och nära avlidnes man och barn. Jag önskar jag kunde avlasta i deras sorg och smärta, men det går inte. Vi är många i familjen, men inte tillräckligt för att finna ro och svar på alla frågor. Min syster och bror, min dotter med familj och min familj, har samlats för att bara få ro, fundera, ventilera och gråta. 

Armband! 

Tänker tillbaka, jag och Lena besökte dig och du bad oss att förmedla, alla ska köpa ett armband. Vi sprang högt och lågt, du gav dig inte. Du skulle köpa ett gäng armband. Vi måste alla bidra. Så därav denna bild. Jag förmedlar vidare. När någon fyller år, julklapp, påskägg eller rent av istället för en blomma, så köp ett armband. 

Vad menas med sorgearbete?

Sorgearbete är för mig att försöka inse förlusten och se en väg att leva med känslan att aldrig få se, höra, skratta, skämta, fika, gnälla och störa mig med och på denna underbara person.Det kommer gå åt mycket kraft och energi för att ta mig igenom detta. Vi alla runt om är och kommer förbli trötta en tid. 

Sorgens  4 faser. Vilka är de?

Människor är olika och alla reagerar olika vid en bortgång. Chockfasen

 1. Det är vanligt att man först får en känsla av overklighet. Det är svårt att fatta att den närstående är borta. Det kan kännas som att man går omkring i en bubbla och har svårt att ta till sig det som hänt och som händer omkring en. Denna första period varar vanligen en kortare tid, men känslor av overklighet är vanliga under in längre period.
 2. Reaktionsfasen

  När chocken gradvis släpper är det vanligt att känslor av förtvivlan, oro, vrede, saknad och övergivenhet väller fram. Den efterlevande kan vara helt upptagen av sin sorg och sakna kraft för något annat.

 3. Bearbetningsfasen

  I bearbetningsfasen tänker man fortfarande mycket på det som hänt, men på ett delvis nytt sätt. Man börjar få perspektiv på förlusten och försöker förstå hur den påverkar resten av livet.

 4. Nyorienteringsfasen

  Med tiden känner de allra flesta att de både kan och vill gå vidare i livet. Man glömmer för den skull inte den som är borta, och känslor av ensamhet och saknad finns oftast kvar. Men sådana känslor dominerar inte längre tillvaron.

Med tårar och tomhet avslutar jag med att säga. Se varandra, ta hand om er och var öppna med att visa era känslor. 

Varm kram Minette 

 

10 kommentarer

 1. Så tråkigt. Tänker på dig o din familj. Du vet att jag finns här. Många varma kramar till dig o din familj ❤❤❤❤

  1. Hej, Tack, det är som en vidrig dröm. Jag kommer aldrig, aldrig någonsin få vara arg, irriterad och sur på min älskade syster. Jag kommer heller aldrig få höra hennes röst ,se hennes glittrande ögon, eller lyssna till hennes berättelser. Livet är skört. Ta vara på det och glöm aldrig det, en dag är det försent, och då är det så. Med kärlek Minette

 2. Det är så grymt med denna fruktansvärda sjukdom! FUCK CANCER! De kan åka till månen men inte hitta något botemedel mot denna avskyvärda sjukdom!
  Skickar lite styrkekramar Ta hand om er!

  1. Tack fina, så är det. Ibland undrar jag. Är industrin så vidrig att botmedel stoppas för att aktörer ska tjäna ännu mera pengar. Kommer alltid sakna min älskade syster. Stor kram till er och ta vara på er och er tid. Varm kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *